ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.
Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educație în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează să le facem.
„Portret de dascăl” aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.
În rubrica „Portret de dascăl” din această săptămână l-am avut ca invitat pe Prof. Victor Moldovan, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășurat-o.
Despre rubrica din Ziarul 21:“Portret de dascăl”, prof. Victor Moldovan a mărturisit: „Am citit câteva articole cu alți profesori. O inițiativă foarte bună. Rubrica are un conținut care reliefă realitatea şi lucruri legate de profesia de dascăl. Lucruri pe care în alt fel nu le-ai fi ştiut”
Cât despre mesajul pe care un profesor ieșit la pensie l-ar transmite elevului din ziua de azi, Victor Moldovan a transmis: „Înainte era zicală: învățăti, învățați, învățați. Educația este cel mai important lucru în societate. De la educație pleacă totul. După cum spune Marin Preda în romanul: „Cel mai iubit dintre pământeni”: “dacă dragoste nu e, nimic nu e”. Aşa este şi aici: „dacă şcoală nu e, nimic nu e”.
Întregul interviu pe care prof. Victor Moldovan ni l-a acordat în cadrul rubricii „Portret de Dascăl” îl puteți citi de luni, 16 decembrie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.