În Japonia, singurii cetățeni care nu sunt obligați să se închine în fața împăratului, sunt dascălii. Motivul: japonezii susțin că fără dascăli nu pot exista împărați.
Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educție în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile care urmează să le facem.
Portret de dascăl aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.
În rubrica Portret de dascăl din această săptămână am avut-o ca invitată pe Prof. Laura Cars, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară
Rep: Ce părere aveți despre rubrica Ziarului 21 “Portret de dascăl”?
Prof. Laura Cars: Am văzut interviul domnului Călușer, care este un om deosebit și care pentru mine este un dascăl desăvârșit, eu spun că este un lucru bun prin care afli despre oameni lucruri pe care nu le știu ceilalți, și în alte condiții nu le-ar afla.
Întregul interviu pe care prof. Laura Cars l-a acordat în cadrul rubricii Portret de Dascăl îl puteți citi de luni, 25 noiembrie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.