Oricine poate deveni voluntar. Nu aveți nevoie decât de motivaţie, compasiune şi dorinţa de a munci şi de a învăţa de la alţi membri ai comunităţii.
Oamenii decid să devină voluntari din diverse motive – de cele mai multe ori vor să schimbe în bine viaţa semenilor lor.
Oricare ar fi momentul în care vă decideţi să acţionaţi sau activitatea pentru care optaţi, satisfacţiile pe care le veţi obţine vor fi imense. Veţi avea şansa de a aduce un serviciu oamenilor, comunităţii şi mediului. Vă veţi face prieteni noi şi vă veţi lărgi orizontul.
Participarea la un program de voluntariat poate fi benefică şi pentru cariera dumneavoastră profesională, pentru că veţi dobândi noi competenţe sociale şi tehnice, veţi exersa munca în echipă şi veţi învăţa să căutaţi soluţii la problemele cu care vă confruntaţi.
Așa se face că și în Câmpia Turzii au apărut ONG-uri adevărate care reușesc să schimbe în bine viața semenilor lor.
Amintim doar câteva dintre aceste ONG-uri: Asociația Pentru Promovarea Incluziunii Sociale, Asociația Pro Assisto, Asociația Civică pentru Inițiativă și Acțiune Comunitară.
Când vorbim despre voluntariat, cel mai bun exemplu este Lăcătuș Nicușor, omul care a pornit în viață cu o neșansă dar care a reușit atât de multe, iar aici vrem să amintim activitatea de voluntariat. Omul acest a strâns în jurul lui oamenii de o calittate deosebită, oameni cu suflet mare care alături de el au început o muncă în folosul comunității.
Ziarul 21 și-a propus să ofere o mai mare atenție acestor oameni care pentru ei voluntariatul a devenit un mod de viață. Să își ajute semenii. Mereu cu zâmbetul pe buze, mereu prezenți pentru a ajuta, acești oameni merită să fie aduși în lumina reflectoarelor.
Luni, 9 decembrie, Ziarul 21 vă prezintă un interviu cu voluntari. Acei tineri pentru care scopul de a-și ajuta semenii a devenit un mod de viață.
Vă vom prezenta povestea Roxanei Toma din Câmpia Turzii, fata aia frumoasă și harnică, mereu implicată 100% în aactivitatea de voluntariat, fata aceea prezentă la diferite evenimente pentru a ajuta și fără a cere nimic în schimb.
Despre Rocana Toma, Lăcătuș Nicușor, președinte de onoare al ACIAC ne spunea:
„Despre Toma Roxana pot să vă spun că o cunosc din anul 2007, încă de când era, în clasa a VI-a. Ea era atunci beneficiar al Fundației Române pentru Copii, Comunitate și Familie, Roxana era o fetiță cuminte care se uita atent la ceea ce făceam, gata să sară în ajutor la desfășurarea activităților. A stat mult în preajma mea, astfel că deja îmi anticipa de multe ori ce voiam să fac. Cu timpul a devenit din beneficiar un voluntar extrem de conștiincios, dinamizând în foarte multe rânduri pe ceilalți voluntari. Momentul de glorie al Roxanei a fost în 2015, când consiliul director al ACIAC a desemnat-o ,,Voluntarul anului”. În foarte scurt timp, în 2016, Asociația Civică pentru Inițiativă și Acțiune Comunitară a numit-o coordonator de voluntari și o face foarte bine. Roxana pentru ACIAC, este un voluntar complet, un voluntar indispensabil pentru comunitatea din Câmpia Turzii”
Așadar, întregul interviu cu Roxana Toma îl puteți găsi de luni, 9 decembrie, în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.