Ospătarul are rolul de a asigura o servire ireproșabilă clienților. Un mare plus pentru fiecare ospătar este comunicarea. Dacă se face plăcut în fața clientului și deține o abilitate în arta umorului, procentajul este de 80% ca acel client să se întoarcă la restaurant spun studiile în domeniu.
Din acest motiv marile restaurante „vânează” cei mai buni ospătari pentru că le recunosc importanța în această industrie.
Cum poți să ajungi un ospătar „vânat” de alte restaurante, cum ajungi să faci caieră din această meserie dar și ce greutăți și satisfacții îți oferă meseria de ospătar ne-a mărturisit Ștefan Moga, unul dintre cei mai apreciați ospătari care au pornit din Câmpia Turzii.
Rep.: Este meseria de ospătar un domeniu în care poți face carieră?
Moga Ștefan: Normal că este un domeniu de carieră, depinde de fiecare cât de mult își dorește să evolueze și cât de mult se implică. În timp, având experiență și cunoscând foarte multe, poți ajunge șef de restaurant, manager, sau chiar să îți deschizi tu o mică afacere în domeniu. Cam atât despre mine. Munciți cu drag și cu siguranță veți avea rezultate.
Întregul interviu cu Ștefan Moga îl puteți citi de luni, 29 iunie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.