Dacă în urmă cu 10 ani găsirea unui loc de muncă era foarte dificil, oferta locurilor de muncă fiind foarte redusă, acum totul s-a schimbat. Găsim la orice colț oferte cu locuri de muncă, găsim pe internet sau pe rețelele de socializare. Toate companiile au nevoie de angajați dar aceștia sunt din ce în ce mai greu de găsit.
NU mai vrea nimeni să muncească?
Este o întrebare pe care o întâlnim din ce în ce mai des. Ba da, multă lume vrea să muncească, dar totuși își schimbă locul de muncă din ce în ce mai des. Dacă în locul de muncă „X”, angajatul a fost atras de un salariu mare, acesta a descoperit după câteva săptămâni de muncă că pentru a atinge acel plafon salarial orele lui suplimentare sunt din ce în ce mai dese, iar weekend-urile de cele mai multe ori îl găsește tot la muncă.
La locul de muncă „Y”, angajatul a fost atras de programul redus de muncă însă la sfârșitul lunii a văzut că recompensa salarială lasă de dorit.
Există și locuri de muncă unde atât programul cât și recompensa salarială sunt satisfăcătoare, însă condițiile de muncă sunt dificile sau șefii sunt foarte duri cu angajații, o mentalitate estică care din păcate încă se regăsește la multe din comapaniile din România.
Totuși, intrarea pe piața românească a companiilor din Vest a adus și schimbarea mentalității în ceea ce privește personalul din producție.
Mentalitatea nord europeană, de pildă, este cea mai apreciată în multinaționalele din România. Aici ai ocazia să avansezi la locul de muncă, poți crește pas cu pas totul depinzând de implicarea ta.
Programul de lucru cel mai agreat în rândul muncitorilor din România este de luni până vineri, astfel încât wekend-urile să poată fi petrecute cu familia sau cu prietenii.
Mai există astfel de locuri de muncă ? Dacă răspunsul este Da atunci putem vorbi despre un loc de muncă bun dacă și nivelul salarial este agreat de angajat.