<
Actualitate

Sfaturi de top pentru a economisi bani cu un venit redus

Sfaturi de top pentru a economisi bani cu un venit redus

Sfaturi de top pentru a economisi bani cu un venit redus

Atingerea independenței financiare și eliberarea de datorii este visul multor oameni. Dar ce te faci atunci când trăiești cu un venit mic și te lupți cu inflația? Gestionarea numerarului cu un venit limitat poate necesita multă muncă. Este posibil să fiți blocat într-un loc de muncă prost plătit, fără alte mijloace de a genera mai multe venituri. Așadar, contractarea unui împrumut personal poate fi o soluție pentru a te descurca uneori.

Cu toate acestea, trebuie să planificați cu atenție și să folosiți o strategie eficientă dacă doriți să vă atingeți obiectivele de economisire. Fiind disciplinat din punct de vedere financiar și respectându-vă bugetul vă va ajuta să obțineți succesul financiar. Acest articol explorează sfaturi practice de la consilierii financiari de la horacredit.ro, pe care le puteți pune în aplicare pentru a economisi bani cu un venit limitat și pentru a obține controlul asupra finanțelor dumneavoastră.

Evaluați-vă veniturile

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă înțelegeți situația financiară actuală. Nu contează cât de mult câștigați pe lună. Asigură-te că ai o listă cu sursele tale de venit, cum ar fi salariul, activități secundare, alocații sau ajutoare guvernamentale. Trebuie să știți cât de mult intră pentru a vă da seama cât veți cheltui și economisi. Evaluarea venitului dvs. este imperativă atunci când vine vorba de întocmirea bugetului și de economisire cu un venit scăzut.

Faceți o listă a cheltuielilor dvs.

Acum că știți venitul total, trebuie să vă listați toate cheltuielile lunare. Pentru a vă face o idee mai bună despre cheltuielile dumneavoastră, puteți folosi extrasul de cont pentru a verifica cheltuielile frecvente.

Cu toate acestea, asigurați-vă că începeți cu lista articolelor esențiale și a cheltuielilor fixe. Bugetul dvs. ar trebui să aibă ca prioritate acoperirea elementelor de bază, cum ar fi hrana, adăpostul, utilitățile și transportul. Scrieți banii puși deoparte pentru fiecare categorie și asigurați-vă că nu omiteți elementele esențiale.

În continuare, puteți nota alte cheltuieli, cum ar fi asigurările, datoriile, divertismentul și alte cheltuieli obișnuite, fără a uita diversele elemente care ar putea apărea atunci când vă cumpărați obiectele de uz casnic.

Prioritizează cheltuielile importante

Nu este suficient să enumerați toate cheltuielile; trebuie să analizați lista și să prioritizați cheltuielile esențiale. Acestea includ hrana, locuința, transportul și utilitățile. Trebuie să le sortați mai întâi pe acestea înainte de orice alte cheltuieli. Dacă aveți un buget cu venituri mici, puteți reduce cheltuielile neesențiale, cum ar fi mâncarea în oraș și divertismentul.

Scădeți cheltuielile din venituri

Următorul pas este să deduceți cheltuielile din venitul total. Cifra finală pe care s-ar putea să o obțineți este zero atunci când folosiți această abordare. Este cunoscută sub numele de bugetare bazată pe zero. Acest lucru înseamnă că fiecare monedă din bugetul dumneavoastră are un loc de muncă, indiferent dacă cheltuiți, economisiți sau plătiți datorii. Alteori, s-ar putea să obțineți o cifră negativă, mai ales dacă aveți un loc de muncă prost plătit. Nu intrați în panică atunci când se întâmplă acest lucru; sunteți pe drumul cel bun cu un obiectiv de bugetare și economisire. Principalul obiectiv este să reduceți cheltuielile excesive și să trăiți în limita mijloacelor dumneavoastră.

Creați un buget

Din moment ce acum știți unde se duc banii dumneavoastră, este imperativ să creați un buget realist. Asigurați-vă că acesta se aliniază cu poziția dvs. financiară actuală. Așa cum am menționat mai sus, alocați o anumită sumă pentru categoriile esențiale și neesențiale. Țineți cont de faptul că totalul cheltuielilor nu ar trebui să vă depășească veniturile. Fiți realiști cu voi înșivă și reduceți toate cheltuielile inutile. Optați pentru ceea ce vă puteți permite în mod confortabil și faceți schimbări majore în stilul de viață pentru a vă încadra în buget.

Reduceți costurile suplimentare

Cum reduceți cheltuielile inutile? În primul rând, ar trebui să identificați cheltuielile evitabile fără de care puteți trăi în bugetul dumneavoastră. Aveți nevoie de toate abonamentele? Sau să vă faceți pedichiura și manichiura în fiecare weekend? Este frumos să te răsfeți din când în când, dar dacă bugetul tău se luptă să se mențină pe linia de plutire, trebuie să eviți costurile suplimentare.

O altă modalitate de a economisi bani este să renunțați la vizitele costisitoare la restaurant. Deși poate fi frumos să vă răsplătiți, gândiți-vă la obiectivele dvs. financiare. Puteți opta să gătiți mai regulat mese făcute în casă și să economisiți bani în plus. De asemenea, puteți renunța pentru o vreme la cumpărarea de haine noi, cu excepția cazului în care este o urgență.

În cele din urmă, dezordonați-vă casa și găsiți obiecte de valoare care sunt în stare bună. Dacă sunteți complet strâmtorat de bani, puteți vinde unele obiecte online și să economisiți banii pentru o zi ploioasă.

Construiți un fond de urgență

Chiar și cu un venit mic, este imperativ să vă construiți un fond de urgență. Începeți cu puțin și puneți deoparte niște bani în fiecare lună, indiferent cât de mică este suma. În timp, veți economisi o sumă considerabilă care vă poate ajuta în caz de urgență. Vă puteți stabili ca obiectiv să economisiți 500 sau 1000 de lire sterline ca fond de urgență pentru început, în funcție de capacitatea dumneavoastră.

Evitați datoriile inutile

Cu un loc de muncă prost plătit, ați putea fi tentat să vă împrumutați pentru a acoperi alte cheltuieli. Cu toate acestea, este recomandabil să evitați să vă înecați în datorii inutile, deoarece acest lucru nu va face decât să crească stresul financiar. Dacă aveți un fond de urgență și vă respectați bugetul, nu trebuie să solicitați împrumuturi pentru a vă salva. Cu toate acestea, dacă aveți deja un împrumut personal, ar trebui să vă străduiți să îl achitați pentru a vă ajuta să economisiți mai mult în viitor.

Explorați modalitățile de creștere a veniturilor

Faptul că aveți un loc de muncă prost plătit ar trebui să vă motiveze să gândiți în afara cutiei. Explorați oportunitățile de a vă crește veniturile și de a vă suplimenta bugetul. Poți deveni freelancer în domeniul tău de specializare sau poți căuta un loc de muncă part-time. Venitul suplimentar este un plus și vă va ajuta să vă atingeți obiectivele financiare fără să vă supuneți la efort.

Concluzie

Economisirea cu un buget strâns este o provocare și poate afecta multe persoane. Dacă câștigați un salariu mic, puteți totuși să concepeți modalități de a economisi niște bani la sfârșitul lunii. Aveți un plan financiar eficient, reduceți cheltuielile și explorați modalități de a câștiga bani în plus. În cele din urmă, vă veți gestiona finanțele și veți economisi bani cu un venit limitat.

 

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS