A început postul și au început serile duhovnicești atât de necesare în aceste vremuri de mare tulburare sufletească. Protopiatul Turda organizează, în fiecare săptămână a postului, seri duhovnicești cu preoți din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
„Miercuri, 17 martie 2021 de la ora 17,00 vă așteptăm în Biserica cu hramul Înălțarea Sfintei Cruci din Turda, Micro 3, (capela din Micro), cartierul Primăverii, din str. Panseluțelor la conferința susținută de către Pr. prof. Univ. Ioan Chirilă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca pe tema:
Prin Cruce la Înviere. Importanța Postului, a Rugăciunii și a Pocăinței în Viața Creștinului.
Ioan Chirilă este profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Domeniul său de cercetare este constituit de teologia Vechiului Testament, hermeneutică și exegeză scripturistică, literatură iudaică, iudaism, arheologie biblică și limba ebraică biblică, dialog interreligios, dialog știință – religie, etică, bioetică, etica discursului și istorie modernă.
A publicat 15 volume ca autor unic, a coordonat 20 de volume și a scris peste 250 de studii și articole în reviste de specialitate din țară și străinătate.
A revizuit, a reîntregit și a republicat scrieri și cursuri ale unor profesori consacrați de teologie biblică vechitestamentară (Nicolae Neaga, Vladimir Prelipceanu etc.).
Împreună cu colaboratorii săi a publicat un ghid bibliografic al studiilor de Vechiul Testament în limba română (Vechiul Testament în scrierile bibliştilor români).
A elaborat și a coordonat apariția noului manual de introducere în Studiul Vechiului Testament, asumat de Patriarhia Română în 2017.
A fost și este implicat în conducere sau în echipa de cercetare a mai multe proiecte de cercetare/formare de resurse umane (UBB-TeMATIC-Art, MCVRO, PREL etc.
https://kirioan.ro/”, se arată pe pagina fe Facebook a parohiei.