Joi, 20 octombrie 2022, de la ora 19,00 Palatul Cultural ,,Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii a găzduit o seară de muzică folk. Evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Câmpia Turzii și păstorit cu atâta măiestrie de către inimosul Sebastian Zăhan, un om cu o mare implicare spre activitatea culturală, un om cu mare capacitate de a aduna în jurul domniei sale copii dar și adulți pe care-i pregătește spre cea de a patra din cele șapte arte, muzica, dar nu numai. Dar, revenind la spectacol, primii care au urcat în scenă au fost cei mici de la ,,Canto Bella Muzica” aparținând de Centrul Cultural din localitate, aceștia pentru prestația lor muzicală au primit binemeritatele aplauze.
După micuțele fetițe, Ștefania Petric a încântat publicul prin vocea ei, prin cântecele interpretate. De altfel Ștefania Petric face canto de la vârsta de 5 ani, de-a lungul timpului a participat la foarte multe concursuri unde a obținut foarte multe premii și trofee.
A urmat după aceea, Popa’ s Band, o trupă de fete, care de la fiecare apariție scenică devine din ce în ce mai bună, care într-un timp atât de scurt s-a făcut cunoscută publicului din Câmpia Turzii și numai. Sufletul acestei trupe este Ștefania Petric care a adunat în jurul ei prieteni cărora le place muzica. Trupa Popa’ s Band este alcătuită din Andreea Petric –percuție; Cosma Aurelian –chitară acustică – David Miko – chitară bass; Teodora Cișmaș, Alexia Moldovan și Ariana Baciu – baking voice; Ștefania Petric – chitară electrică și solisa acestei trupe. În repertoriul lor am recunoscut piesele – Vinovații fără vina și Din prea mult sau prea puțin.
Momentul serii a fost Andrei Păunescu alături de Gogu Vanghele care a susținut un recital de muzică folk. Aceștia au cântat piese muzicale cunoscute de publicul de vârsta a treia, cântate cândva la Cenaclului Flacăra, un eveniment pe care tatăl său, scriitorul și poetul Adrian Păunescu le organiza.
Cenaclul Flacăra a fost un fenomen cultural desfășurat între anii 1973 și 1985 condus de poetul Adrian Păunescu. De la poezia compusă de însuși Adrian Păunescu (uneori și instant, pe scenă) și până la versurile recitate din poeziile poeților consacrați, de la muzica timid îngânată de debutanți anonimi, care urcau pentru prima dată pe scenă și până la unele piese deja cunoscute ale unor formații sau grupuri muzicale și ale unor soliști deja afirmați, Cenaclul Flacăra delecta publicul cu muzică începând de la melodii populare și până la muzică clasică, folk și rock. (sursa wikipedia).
Un eveniment reușit, muzică bună și de calitate, copii talentați, artiști minunați, într-un cuvânt o seară minunată de folk.