<
Sănătate

Cum să aveți un ten impecabil? Încercați aceste măști naturale de față

Măștile de față naturale sunt probabil una din cele mai simple modalități de a avea grijă de tenul tău, indiferent de tipul de piele. Sunt ușor de preparat acasă și veți obține rezultatele dorite daca urmați o rutină corectă de îngrijire pentru ten.

În cele ce urmează veți afla cum vă pregătiți  tenul înainte de a aplica masca pentru ten, dar și ce tipuri de măști putețisă folosiți  în funcție de tipul de ten și de problemele pe care le aveți.

Cum pregătiți  tenul pentru aplicarea unei măști de față?

 Ca să aveți un ten curat și sănătos nu e suficient doar să aplicați masca și să așteptați să își facă efectul. La fel de importantă este și etapa de pregătire a tenului, de dinainte de aplicarea unei măști. Chiar dacă este esențial să aveți fața curată înainte de aplicarea măștii, nu e întotdeauna suficient să ne spălam doar cu apă și săpun. Iată, așadar, ce pași trebuie să urmați:

Exfoliați ușor tenul – exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la curățarea în profunzime a tenului, astfel încât masca naturală să poată patrunde mai ușor în piele. Folosiți întotdeauna un produs exfoliant potrivit pentru tipul dvs. de ten și un burete moale pentru curățare.

Aplicați o loțiune tonică – aceasta ajută la o mai bună hidratare a pielii și, în consecință, ingredientele active din masca de față sunt absorbite cu ușurință de piele. Evitați, totuși, loțiunile tonice cu alcool deoarece au efectul opus, adică pot irita și usca pielea.

Faceți un duș înainte – momentul potrivit pentru aplicarea unei măști este imediat după ce ați ieșit din duș. Apa caldă și aburul deschid porii și ajută la o mai bună absorbție a ingredientelor din masca de față.

Folosiți  o perie – evitați sa întindeți masca pe față cu ajutorul degetelor deoarece puteți favoriza înmulțirea bacteriilor și apariția iritațiilor pe piele. În schimb, alegeți o perie moale, pe care să o curătați bine după fiecare folosire, sau chiar și o dischetă demachiantă.

Cât de des ar trebui să aplicați o mască naturală de față?

 Spre deosebire de alte tipuri de măști, cele cu ingrediente naturale, pe care le pregătiți acasă, pot fi aplicate chiar și de trei ori pe săptămână. Acestea includ numeroase ingrediente benefice pentru ten, de la iaurt, aloe vera, turmeric, apă de trandafiri și până la ulei de cocos sau de măsline, așa pentru că sunt blânde cu tenul.

Totuși, țineți cont de faptul că dacă folosiți citrice, așa cum ar fi sucul de lămâie sau extractul de struguri, nu ar trebui să țineți masca pe față prea mult timp, în niciun caz pe timpul nopții, deoarece vă pot irita tenul.

În același timp, atunci când alegeți cât de des să aplicați o mască de față, trebuie să țineți  cont și de tipul de ten, astfel:

Ten uscat – folosiți măști hidratante și blânde cu tenul de trei sau patru ori pe săptămână.

Ten gras – pentru tenul uleios și acneic e recomandat să aplicați o mască de cel mult două ori pe săptămână și să evitați produsele care vă pot irita pielea.

Ten sensibil – piteți să folosiți măști hidratante zilnic sau de trei ori pe săptămână.

Ten matur – pielea matură își pierde elasticitatea, asa că trebuie să folosiți măști hidratante, de cel mult două ori pe săptămână.

Pe lângă aceste criterii este bine să țineți  cont de toate particularitățile tenului și, eventual, să discutați cu un dermatolog despre ce tipuri de măști și ce ingrediente vă pot ajuta să vă mențineți  pielea sănătoasă și fermă. De asemenea, țineți cont și de sezon. De exemplu, în timpul iernii pielea tinde să se usuce mai des, așa că e bine să folosiți cât mai multe măști hidratante.

Totodată, daca optați pentru măștile de față cu argilă e indicat să le aplicați o singură dată sau cel mult de două ori pe săptămână deoarece pot provoca iritații ale pielii. Măștile de față cu argilă sunt de altfel recomandate pentru tenul acneic, puncte negre, riduri, dar si pentru eliminarea excesului de ulei din piele.

În ceea ce privește cât de mult trebuie să lăsați masca pe față, există anumite tipuri de măști pe care le puteți lăsa să acționeze pe timpul nopții, însă, de regulă, acestea pot acționa timp de 10-30 de minute.

Măști naturale pentru curățarea tenului

 Mască de față cu lămâie, iaurt și ovăz

Ingrediente:

½ cană ovăz

2 linguri iaurt

Sucul de la jumătate de lămâie

2 linguri apă

Mod de folosire: amestecă toate ingredientele într-un bol. Aplicați masca pe față cu mișcări circulare. Lăsați să acționeze timp de 10-15 minute și apoi clătiți cu apă călduță. Aplicați la final o cremă hidratantă.

 Mască de față cu miere și roșii

 Ingrediente:

3 linguri pastă de roșii

1 lingură miere

Mod de folosire: stoarceți  o roșie și amestecă pulpa cu mierea într-un blender. Aplicați masca pe față folosind o dischetă demachiantă. O puteți lăsa să acționeze peste noapte sau până se usucă. Clătiți cu apă din abundență.

 Măști de față pentru pistrui și pete

 Mască de față cu lămâie și ceai verde

Ingrediente:

2 linguri ceai verde

Un praf de turmeric

½ lingură suc de lămâie

Mod de folosire: adăugați toate ingredientele într-un bol și amestecați bine. Aplicați un strat subțire pe față cu ajutorul unei dischete demachiante si așteptați  trei minute ca să se usuce. Aplicați apoi un alt strat (folosind o altă discheta demachianta) și asteaptați să se usuce. Repetați procedura până ați aplicat tot amestecul pe față. Lăsați masca să acționeze timp de 10 minute și clătiți apoi bine fața cu apă rece. Tapotați fața ușor cu un prosop.

Lămâia este cunoscută drept un remediu natural eficient pentru petele de pe față, roșeață, pistruii sau acneea și ajută la curățarea tenului, pe când ceaiul verde este bogat în antioxidanți care previn apariția ridurilor.

Mască de față cu castravete și ovăz

 Ingrediente:

1 castravete mediu

1 cană ovăz

Iaurt

Mod de folosire: puneți castravetele într-un blender și apoi amestecați-l cu ovăzul. La fiecare lingură din acest amestec adăugați câte o lingură de iaurt. Aplicați masca pe față și lăsați să acționeze timp de 30 de minute. Clătiți bine fața cu apă din abundență.

Măști de față pentru tenul gras

 Mască de față cu miere și lămâie

 Ingrediente:

1/2 lingurițe miere

Sucul de la jumătate de lămâie

3 lingurițe iaurt

1 albuș batut spumă

Mod de folosire: amestecați mierea cu sucul de lămâie, iaurtul și albușul bătut spumă. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze pentru 5 minute. Clătiți apoi tenul cu apă călduță.

Mască de față cu ou, miere și ovăz

Ingrediente:

1 albușde ou

1 lingură miere

1 lingură ovăz

Mod de folosire: amestecați albușul cu mierea până când compoziția devine omogenă. Adăugați și ovăzul și amestecați bine, până se obține o pastă. Aplicați masca și lăsați-o să acționeze între 10 si 15 minute apoi clătiți bine fața cu apă călduță.

Măști de față pentru ten uscat

 Mască de față cu banană

 Ingrediente:

1 banană

2 linguri miere

1 lingură suc de portocale (opțional)

Mod de folosire: se amestecă toate ingredientele într-un bol și se aplică masca pe față. Lăsați-o să acționeze pentru 20 de minute. Clătiți apoi fața cu apă călduță și tapotați ușor cu un prosop.

Mască de față cu avocado

Ingrediente:

1 avocado

1 lingura ulei de vitamina E

Mod de folosire: se curăță avocado și se  face o pastă din pulpă. Adăugaț uleiul de vitamina E și amestecați bine. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătiți apoi fața cu apă călduță.

Măști de față pentru ten sensibil

 Mască de față cu iaurt și ovăz

Ingrediente:

2 linguri ovăz

1 lingură iaurt

1 lingură miere

Mod de folosire: se amestecă toate ingredientele într-un bol până când devin o pastă. Aplicați masca pe față și lăsaț-o să acționeze timp de 10-15 minute. Clătiți cu apă din abundență.

Mască de față cu castravete și ceai negru

Ingrediente:

1 castravete mediu

1 cană ceai negru

1 lingură miere

Mod de folosire: se taie castravetele în felii subțiri. Se pregătește o cană cu ceai negru în care se adaugă și o lingură de miere. Se adaugă apoi feliile de castravete și lăsați-le să se îmbibe cu ceai timp de 10 minute. Puneți apoi feliile de castravete pe față și lăsați-le așa pentru 10-20 de minute. Clătiți la final cu apă călduță.

Măști de față pentru ten acneic

 Mască de față cu iaurt și afine

 Ingrediente:

O mână de afine

2 linguri iaurt

1 lingură făină de orez

1 lingură miere

Mod de folosire: se amestecă bine afinele cu iaurtul, făina de orez și mierea. Aplicați masca și lăsați-o să acționeze pentru 15-20 de minute. Clătiți cu apă călduță.

Mască de față cu miere, scorțișoara și bicarbonat de sodiu

 Ingrediente:

1 lingură pudră de scorțișoară

1 lingură miere

1 lingură bicarbonat de sodiu

1 lingură ceai verde

Mod de folosire: se amestecă toate ingredientele într-un bol până când compoziția devine omogenă. Se aplică pasta pe față cu mișcări circulare și lăsați să actioneze pentru 10-15 minute. Clătiți cu apă din abundență.

Mască de față pentru întinerire

 Mască de față cu lapte si turmeric

 Ingrediente:

1-2 linguri pudră de turmeric

2-3 linguri lapte

Mod de folosire: se amestecă bine laptele cu turmericul până  cand se obține o pastă (puteți să modificați cantitățile astfel încât să obțineți o compoziție ușor de aplicat pe față). Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze peste noapte sau o puteți îndepărta atunci când s-a uscat complet. Clătiți bine fața cu apă rece.

Mască de față cu ulei de măsline

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline

Mod de folosire: se aplică uleiul de măsline pe față și masează ușor, cu mișcări circulare până când este absorbit în piele. Lăsați să acționeze peste noapte și clătiți a doua zi cu un demachiant blând cu tenul.

Mască de față pentru cicatrici

 Mască de față cu aloe vera

 Ingrediente:

3-4 linguri extract de aloe vera

1 lingură suc de lămâie

Mod de folosire: amestecați extractul de aloe vera cu sucul de lămâie. Aplicați amestecul pe zonele afectate și lăsați-l să acționeze timp de 10 minute. Se clătește apoi cu apă călduță și aplicați o cremă hidratantă, potrivită pentru tipul dvs. de ten.

Mască de față cu miere și scorțișoară

Ingrediente:

1 lingura praf de scorțișoară

2 linguri miere

Mod de folosire: se amestecă mierea cu scorțișoara și aplicați amestecul pe față. Lăsați să acționeze timp de 10-15 minute și apoi clătiți cu apă călduță  din abundență.

 Măști de față pentru roșeață

 Mască de față cu cafea și iaurt

Ingrediente:

2 linguri zaț de cafea

2 linguri pudră de cacao

3 linguri iaurt

1 lingură miere

Mod de folosire: se amestecă zațul de cafea cu pudra de cacao într-un bol. Se adaugă iaurtul și mierea și se amestecă bine. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze pentru 15 minute. Clătiți din abundență cu apă rece.

Mască de față cu avocado și ulei de cocos

 Ingrediente:

½ avocado

½ lingură ulei de cocos

2 linguri miere

Mod de folosire: se pasează bine jumătate de avocado, se adaugă uleiul de cocos și mierea și se amestecă bine până când compoziția devine cremoasă. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze pentru 15 minute. Clătiți apoi bine cu apă călduță .

Mască de față pentru estomparea ridurilor

 Mască de față cu banană și iaurt

 Ingrediente:

1 banană

3-4 linguri iaurt

2 linguri miere

Mod de folosire: se pasează bine banana până devine cremoasă, se adaugă iaurtul și amestecă bine. Adăugaț la final mierea și mai amestecăm puțin. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze timp de 10-30 de minute. Clătiți cu apă călduță  din abundență.

Mască de față cu avocado și miere

Ingrediente:

½ avocado

1 lingură miere

Mod de folosire: se pasează bine avocado până  capătă o consistență  cremoasă. Adăugaț mierea și amestecați bine. Aplicați masca și lăsați-o să acționeze 15-30 de minute. Clătiți apoi cu apă călduță.

 Măști de față pentru pori deschiși

 Mască de față cu ou si lămâie

Ingrediente:

1 albuș

1 lingură suc de lămâie

Mod de folosire: bateți albușul spuma și adăugați  sucul de lămâie treptat. Aplicați masca cu ajutorul unei pensule și lăsați-o să se usuce complet (aproximativ 5-10 minute). Clâtiți la final cu apă din abundență.

Mască de față cu banană și ovăz

 Ingrediente:

1 banană

4 linguri miere

1 lingura suc de lămâie

1 lingură ovăz

Mod de folosire: amestecă bine banana, până  când devine ca o pastă. Adăugați mierea, sucul de lămâie și ovăzul și amestecți bine. Aplicați masca și lăsați-o să acționeze pentru 10-15 minute. Clătiți  cu apă din abundență.

Demachiant natural cu iaurt, aloe vera și roșii

Pe lângă măștile naturale de față, mai puteți opta și pentru un demachiant natural, ușor de preparat cu ingrediente pe care le aveți deja în bucatarie. Puteți să îl folosiți cu încredere de fiecare dată când trebuie să îndepărtați machiajul, iar avantajul este că vă curăță  tenul și il hidratează în același timp.
Ingrediente:

1pahar cu iaurt

½ pahar suc de roșii

3 linguri suc de aloe vera

Mod de folosire:  se amestecă bine toate ingredientele într-un bol. Puneți o cantitate mică pe o dischetă demachiantă și începeți să curățați machiajul. Repetați procesul până  când tenul rămâne curat.

Care sunt beneficiile folosirii măștilor de față naturale

Așa cum ați văzut, cand vine vorba de folosirea măștilor de față naturale aveți  la îndemână  numeroase opțiuni. Fiecare este recomandată pentru un anumit tip de ten și anumite probleme ale pielii și includ combinații diferite de ingrediente, fiecare cu beneficiile sale. Însă toate măștile de față naturale aduc câteva beneficii comune, cum ar fi:

Îmbunătățesc textura pielii;

Redefinesc aspectul porilor;

Îndepărtează celulele moarte și lasă pielea catifelată;

Hidratează tenul;

Îndepărtează impuritățile;

Oferă strălucire pielii;

Reduc ridurile;

Îmbunătățesc elasticitatea pielii;

Desfundă porii;

Reduc acneea.

Folosirea unei măști de față are, asadar, numeroase beneficii, însa este important să alegeți ingredientele potrivite pentru tipul dvs. de ten și problemele pielii. Totodată,  respectarea unei rutine corecte de îngrijire a tenului este o etapă esențială pentru a avea un ten sănătos și impecabil.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS