Salina Turda constituie astăzi un adevarat muzeu de istorie al mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, fac ca istoria şi legenda să se împletească armonios aici. Numărul tot mai mare de turişti, sosiţi din cele mai îndepărtate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice şi istorice a ei.
În anul 2017, turiștii care au vizitat Salina Turda au depășit 610.000 de persoane, situând Salina Turda pe primul loc în topul obiectivelor turistice din România cu cel mai mare număr de vizitatori.
Nici în anul 2018 , acest obiectiv turistic nu a fost lăsat deoparte. Dacă în prima parte a anului, numărul de turiști care au trecut pragul Salinei s-a situat in jurul a 527.000, doar pe perioada lunilor de vară s-au înregistrat 326.813 de persoane care s-au bucurat de minunata experiență de a vizita asemenea locuri, luna august atingând apogeul, 149.516 de intrări.
Salina Turda a fost catalogata de ”Business Insider” ca una dintre cele mai frumoase locuri subterane din lume și a fost clasată pe locul 22 printre cele mai spectaculoase destinații turistice din lume.
În prezent, în Salina Turda, pot fi vizitate minele – Rudolf, Terezia, Ghizela. Salina a fost inchisă pentru exploatare in 1932 si fost redeschisă pentru turisti in 1992. De asemenea, subteranul este folosit de vizitatori și recomandat de medici inclusiv pentru o serie de boli respiratorii.
Numărul vizitatorilor Salinei Turda crește de la o zi la alta, și ne mândrim cu faptul că Salina Turda este o destinație preferată de turiștii din țară, dar și din străinătate, cei mai multi turiști străini provenind din țări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania.