<
Actualitate

Rubrica pentru copii, adolescenți, părinți și bunici: abilități parentale pe timp de pandemie (3): structurarea timpului

Activitățile pe care obișnuiam să le desfășurăm sunt întrerupte acum de răspândirea COVID-19, lucru care afectează derularea „normală” a vieții noastre. Nu mai mergem la serviciu, copiii nu mai merg la școală și trebuie să ne petrecem majoritatea timpului liber pe care îl avem în casă. Această situație poate să fie dificilă, ceea ce este de înțeles, însă crearea unor noi rutine poate aduce stabilitatea de care avem nevoie pentru a face față. În continuare urmează să vă prezentăm 3 soluții pe care UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății le recomandă pentru a trece peste această pandemie.

Creați o rutină zilnică consistentă, dar flexibilă

Realizați un program pentru dumneavoastră și copiii dumneavoastră care să cuprindă atât activități structurate, cât și timp liber. Acest lucru poate să aducă copiilor un sentiment de siguranță și să îi încurajeze să se comporte potrivit.
Implicați copiii sau adolescenții în crearea programului. Este mai probabil ca ei să respecte programul dacă ajută la construirea lui.
Includeți în program o perioadă de activitate fizică. Exercițiul fizic ajută la scăderea stresului și concentrează energia copiilor într-o activitate benefică.

Învățați-vă copilul să mențină distanța socială

În România există posibilitatea de a ieși cu copiii afară pentru plimbări.Profitați de această oportunitate.
Folosiți această ocazie pentru a vorbi cu ei despre distanța sigură care trebuie menținută și efectele benefice pe care aceasta le are.
Ascultați-i. Ascultați sugestiile pe care copilul dumneavoastră le oferă și luați-i în serios atunci când vor să vă spună ceva.


Faceți
ca spălatul pe mâini și igiena să devină activități distractive!

Realizați împreună cu copilul un cântecel de 20 de secunde (timpul recomandat pentru spălarea mâinilor) în care să adăugați și mișcări specifice.
Răsplătiți copiii cu puncte(care pot fi „transformate” în beneficii) șilăudați-i atunci când se spală pe mâini.
Propuneți-le un joc: Câștigă cine își atinge fața de cele mai puține ori!(persoana care va câștiga va primi o recompensă). Puteți să „țineți scorul” unul altuia.

De asemenea, nu uitați că sunteți un model pentru copilul dumneavoastră! El va învăța ce trebuie să facă în anumite situații de la dumneavoastră și vă va imita comportamentul.

unicef.org/coronavirus

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS