Rosii murate la borcan, cu usturoi si telina, pentru iarna sau rosii marinate, dulci-acrisoare, numai bune de servit iarna alaturi de orice fel de carne sau legume. Reteta scrisa si video pas cu pas.Rosii murate la borcan, cu usturoi si telina, pentru iarna sau rosii marinate, dulci-acrisoare, numai bune de servit iarna alaturi de orice fel de carne sau legume.
Ingrediente
- rosii
- frunze de visin
- frunze de vita de vie
- apa
- otet
- marar uscat
- zahar
- boabe de piper
- ardei iute
- usturoi
- sare
- morcov
- ceapa
MOD DE PREPARARE PENTRU ROSII MURATE LA BORCAN, CU USTUROI SI TELINA, PENTRU IARNA
Spalam borcanele foarte bine inainte, dupa care le sterilizam. Eu le-am spalat in masina de spalat vase, asa ca au fost gata sterilizate.
Pe fundul fiecarui borcan asezam frunze de visin, frunze de vita de vie si asezam apoi rosiile deasupra. S-au mai adougat si niste braduti facuti din morcovi, pe peretii borcanului.
Punem si ceapa, usturoi. Rosiile mai mari trebuie puse la fund, astfel le vom aseza pe cele mai mici deasupra.
Punem cate un centimetru de ardei iute deasupra fiecarui borcan, marar uscat, un varf de lingura de boabe de piper, o lingura rasa de sare, o lingura rasa de zahar, doua linguri de otet. Punem deasupra si frunze de telina, completam apoi cu apa calda. Am folosit acum borcane de 1,5 l.
Apa trebuie sa fie pana sus, apoi punem capacele cu grija si le strangem foarte bine.
Sterilizam borcanele intr-o cratita in care asezam un servet, completam cu apa. Trebuie sa fierbem pentru 15 minute din momentul in care apa da in clocot, apoi stingem focul si lasam borcanele pana a doua zi.
Verificati cu atentie borcanele sa nu curga, le stergeti foarte bine, pentru o saptamana le mai puteti verifica, sa nu se tulbure apa sau sa se umfle capacele.
SFAT:
-Frunzele vor da un gust aparte rosiilor. Mai puteti adauga frunze de zmeura, hrean, leustean, patrunjel sau menta.
-Daca aveti hrean, puteti adauga si cateva suvite de hrean.
Cu ce mancam Rosiile murate la borcan, cu usturoi si telina, pentru iarna?
Cu orice fel de friptura, mancaruri cu carne sau de pot, sunt bune si alaturi de omleta sau cea mai sofisticata friptura.