<
Actualitate

Reușesc oamenii să țină pasul cu adoptarea tehnologiei?

Adoptarea tehnologiei este puntea dintre trecut și digitalizarea unei company. Însă transformarea tehnologică nu poate avea loc fără contribuția oamenilor.

Dacă actuala pandemie a reușit să aducă un aport pozitiv de necontestat, acesta este cu siguranță accelerarea tehnologiei și implicit, a software development-ului. Japonia se străduiește în acest moment să genereze coduri unice pentru carduri datorită creșterii masive a utilizării acestora. Achizițiile de laptop-uri sunt deasemenea în creștere ca o consecință directă a lucrului de acasă. Numărul companiilor care și-au transferat activitatea în online este tot mai mare. Toți indicatorii arată o digitalizare mai profundă a societății noastre și un interes mai accentuat către enterprise software.

Companiile folosesc digitalizarea ca pe un avantaj competitiv. Totodată, e o sarcină grea de dus la capăt. În actualul climat de business, în care fiecare companie profită de tehnologie, e dificil să găsești factori diferențiatori pentru un business. Chiar mai mult, când o companie decide să adopte o tehnologie nouă, încă se poate lovi de bariere în proces.

Adoptarea tehnologiilor populare pe piață

Să analizăm puțin care sunt tehnologiile în care companiile tind să investească. Un chestionar făcut de Economist Intelligence Unit în 2019 și aplicat pe 750 de executivi din lumea întreagă precum Australia, China, Hong Kong, Noua Zeelandă, Singapore, UK, Statele Unite și India, ne oferă câteva insight-uri.

Factorii de decizie din țările leadere consideră Big data și analytics ca fiind cel mai important trend în business. În același timp, preocuparea lor secundară este Cybersecurity. AI și Cloud computing sunt cel de-al treilea trend important pentru companii. Adopția tehnologică a acestora este menită să crească eficiența, să contribuie la expansiunea business-ului și îmbunătățirea experienței consumatorului.

Ce încetinește procesul de transformare tehnologică?

Multe din studii au căzut de acord că principalele bariere în adopția noilor tehnologii sunt un mix între costuri, nivel de complexitate, setul de skilluri și cultura organizațională.

Conform sus-menționatului chestionar, probleme de top în ordinea priorităților, ce împiedică adoptarea mai accelerată a tehnologiei, sunt:

-Preocupări legate de securitate și privacy – 51.4%

-Skill-uri inadecvate când vine vorba de angajați – 42.6%

-Standarde și regulamente – 39.4%

-Înlocuirea “vechiului mod” de a face lucrurile – 31.4%

-Costuri – 30.2%

Date furnizate de The Economist Intelligence Unit Limited bazate pe studiul efectuat pe executivi.

Locul oamenilor într-o lume tehnologizată

Chiar dacă tehnologia este lăudată pentru transformarea adusă business-urilor, principalul factor determinant al schimbării rămân tot oamenii. Ei sunt cei care transformă datele în informații cu sens, care iau decizia și care o implementează sau nu, într-un final. Prin urmare, percepțiile oamenilor pot duce la transformări importante. Asta numim în dicționarul modern de business – cultură organizațională.

În concluzie, asigură-te că ai echipa la bord ori de câte ori o schimbare tehnologică este vitală pentru transformare.

Cele două elemente importante când vien vorba de oameni

Procesul are două elemente importante.

În primul rând, managementul de top trebuie să se asigure că viziunea și motivele din spatele acesteia sunt ușor de înțeles de către toți cei din companie.

Apoi, schimbările au nevoie de leadership mai degrabă, decât de management, pentru că a lăsa în urmă orice obicei vechi este unul dintre cele mai dificile lucruri de îndeplinit. Și drumul către adopția tehnologiei este pavat de oameni.

AROBS

Când vinevorba de AROBS, succesul a fostconstruit de pestecei 1000 de specialiști ai companiei. Profesionalismul lor mixat cu know-how-ul companieiaadus AROBS înpostura de companie leader înRomânia, câtși pe plan internaționalîndomenii precum Travel&Hospitality, Automotive, Life Science&IoTsauEnterprise Solutions.

Cultura organizațională bazată pe implicare creată în interiorul companiei, rămâne la fel de valabilă și acum, în timpul pandemiei, la fel ca și înainte.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS