Somon la cuptor cu legume
Ingrediente:
1 file de somon – 150g/portie
5 fire groase de sparanghel – cu tulpinile groase taiate (aprox 2 cm)
1/2 ardei gras galben – taiat bastonase
1/4 ceapa rosie – feliata
5-6 rosii cherry – taiate in jumatati
1 lingurita miere
sare de mare si piper proaspat macinat
1/2 lime – feliat
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Taiati o bucata de hartie de copt de dimensiune aproximativa 15×30 cm.
Pentru a ansambla “pachetelul” puneti paranghelul in mijlocul hartiei de copt, urmat de ardei, ceapa rosie si rosiile cherry. Adaugati apoi fileul de somon deasupra legumelor, si asezonati generos cu sare si piper. Puneti o lingura de miere deasupra si 3 felii de lime.
Impachetati apoi hartia de copt formand un pachetel, exact ca in video-ul de mai sus.
Gatiti in cuptorul incins pentru 12-15 minute, pana cand somonul este gata si varful unuei furculite intra cu usurinta in peste.
Gustati, asezonati cu sare si piper daca este nevoie, si serviti cat este cald! Pofta buna!
Rețeta zilei a fost oferită de Rețete și Diete
