<
Actualitate

Rețeta zilei: Pui cu ciuperci și smântână

Pui cu ciuperci și smântână

Ingrediente

1 lingura ulei de masline
700 g piept de pui – dezosat, fara piele
1 ceapa medie – taiata cubulete
6-8 catei de usturoi
50 g rosii uscate – taiate marunt
300 g amestec de ciuperci King trumpet, Crimini, Enoki, Button, Oyster, Chanterelle, etc – taiate
3/4 cana concentrat de supa cu pui
1/3 cana smantana
sare si piper – dupa gust
10 crengute de cimbru proaspat – impartite in doua


__________________________________

Mod de preparare

Asezonati pieptul de pui pe ambele parti cu sare de mare si piper negru proaspat macinat.
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu si prajiti puiul, pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. In acest stadiu, nu vom gati puiul complet, ci vom continua sa il gatim mai tarziu in sos). Deocamdata, lasati-l deoparte pe o farfurie.
In aceeasi tigaie incinsa, adaugati ceapa, usturoiul, rosiile uscate si ciupercile, si sotati pentru aproximativ 5 minute.
Luati jumatate din crengutele de cimbru, indepartati frunzele de pe ele si adaugati-le in tigaie. Turnati supa concentrat de pui si asteptati sa fiarba.
Amestecati bine cu o lingura de lemn.
Adaugati smantana si dati focul mai incet. Cand incepe sa fiarba, puneti din nou puiul in tigaie amestecandu-l in sos.
La foc mic, mai gatiti pentru inca 8-10 minute sau pana cand puiul este bine gatit si sosul se ingroasa.
Garnisiti cu frunzele de cimbru ramase si serviti fierbinte.
Pofta buna!

Rețeta zilei a fost oferită de rețete și diete

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS