Paste cu pui și legume
Ingrediente
1 lingura ulei de masline
450g piept de pui – taiat in cubulete mici
2-3 linguri mix de mirodenii pentru fajitas – (vezi reteta mai jos)
1 ceapa rosie – feliata
3 ardei grasi – diferite culori, taiati bastonase
1 lime
3 cani (250ml) supa clara de pui sau legume
1 cana suc de rosii
270g paste fusilli
1 cana cascaval razuit
1 ceapa verde feliata pentru a garnisi
o legatura mica de patrunjel sau coriandru – tocat marun
_________________________
Ingrediente pentru Mixul de Mirodeni:
1/2 lingura de sare
1/8 lingura de piper macinat
1/2 lingura paprika afumata
1/2 lingura chimen macinat
1/2 lingura seminte de coriandru macinate
1/2 lingura usturoi granulat
1/4 lingura piper
_________________________
Mod de preparare
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare pe focul mediu al aragazului.
Adaugati pieptul de pui si mirodeniile pentru fajita, apoi gatiti amestecand din cand in cand, pentru aproximativ 4-5 minute.
Stoarceti lime-ul deasupra puiului, apoi adaugati ceapa si ardeii in tigaie.
Gatiti pentru inca 4-5 minute.
Adaugati pastele, sosul de rosii si supa de pui.
Odata ce lichidul din tigaie a inceput sa fiarba, micsorati focul si gatiti pentru aproximativ 12-15 minute, sau pana cand pastele sunt fierte al dente. Nu uitati sa amestecati din cand in cand pentru ca pastele se pot lipi usor de fundul tigaii.
Inchideti focul aragazului, apoi amestecati bine pastele impreuna cu cascavalul razuit.
Garnisiti cu ceapa verde si patrunjel sau coriandru proaspat.
Pofta buna!
Rețeta zilei v-a fost oferită de REȚETE ȘI DIETE