Chiftele de dovlecei
Ingrediente
2 zucchini mari
2 oua medii
1/3 cana faina de migdale
3/4 cana mozzarella razuita
1/4 cana parmezan maruntit
1/2 lingurita praf de ceapa
1 lingurita praf de usturoi
1 lingurita condimente italiene
1/4 lingurita fulgi de chilli – (optional)
sare de mare si piper – dupa gust
2 linguri ulei de masline – impartit in doua
Ingrediente pentru sosul Ranch picant:
1 cana smantana grasa pentru gatit
1/2 lingurita praf de usturoi
1/2 lingurita praf de ceapa
1 lingura otet de mere
1 lingura chives proaspăt tocat
2-4 linguri sos Sriracha
Mod de preparare
Incepeti prin a prepara sosul ranch. Amestecati toate ingredientele intr-un bol si lasati la frigider pana inainte de a servi. Aromele se vor intrepatrunde si, de fapt, are un gust mai bun a doua zi, asadar il puteti face cu o zi inainte.
Mai departe, dati dovlecelul pe razatoare, apoi stoarceti-l de apa cat mai bine (asa cum vedeti in video-ul de mai sus) si puneti-l apoi intr-un bol mare.
Adaugati ouale, faina de migdale, mozzarella, parmezanul si condimentele. Amestecati bine pana se combina.
Incingeti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare antiaderenta la temperatura medie spre mica.
Luati o lingura din amestecul de zucchini, puneti-o in tigaie, apoi modelati-o in forma de chifteluta. Gatiti cam 3 chiftele deodata, prajindu-le timp de 2-4 minute pe fiecare parte (sau pana cand devin maronii-aurii). In timp ce se prajesc, mai lucrati la forma lor, deoarece au tendinta de a se imprastia putin. Cu o spatula de silicon, apasati usor marginile si dati chiftelelor o forma rotunda.
Intoarceti pe cealalta parte cu grija, pentru ca sunt inca moi si se pot rupe usor. Dupa ce le veti gati si vor incepe sa se raceasca, ele se vor inchega mai bine si vor ajunge la o textura perfecta.
Serviti cu sosul ranch picant.
Pofta buna!
Rețeta zilei a fost oferită de REȚETE și DIETE
