COMUNICAT DE PRESĂ: „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației, în calitate de coordonator de investiții pentru Planul Național de Redresare și Reziliență și UAT Municipiul Turda, în calitate de Beneficiar, au semnat Contractul de finanțare nr. 10814/26.01.2023, pentru proiectul nr.C5-B2.1.a-1761, intitulat „Renovarea energeticăa clădirii bibliotecii Colegiului Național Mihai Viteazul,Municipiul Turda”, depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovarii, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități locale, apel PNRR/2022/C5/2/B2.1.a/1, Runda 2.
Valoarea totală a proiectului este de 670.156,69 lei, din care:
valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este de 563.156,88lei;
valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR este de 106.999,81 lei.
Obiectivul proiectului constă în renovarea energetică moderată a clădirii bibliotecii Colegiului Național Mihai Viteazul, Municipiul Turda. Suprafața desfășurată totală a clădirii este de 260,00 mp.
Lucrările de creștere a eficienței energetice constau în principal în: lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii; lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de încălzire și de preparare și utilizare a apei calde de consum; lucrări de achiziționare și montare a sistemelor centralizate de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii cu o eficiență minimă de recuperare a căldurii 75%; lucrări de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat aferent clădirii; lucrări aferente implementării de elemente de tâmplărie cu vitraj cu control solar sau sisteme de umbrire (obloane, jaluzele, etc) cu reglare manuală sau cu reglare automată inteligentă; lucrări aferente altor intervenții ocazionate de implementare a măsurilor menționate anterior.
Indicatorii de proiect prin intermediul cărora se masoară stadiul de îndeplinire a jaloanelor/țintelor sunt suprafața desfășurată renovată în metri pătrați, durata de timp și numărul stațiilor de reîncărcare pentru mașini electrice, după caz.
Perioada de implementare a proiectului este de 35 luni, respectiv între data 09.02.2023 și data 31.12.2025, calculate de la data semnării contractului de finanțare de către Beneficiar, la care se adaugă și perioada de desfășurare a activităților Proiectului, înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.
„Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare si Reziliență al Romaniei și din fonduri naționale”.