Despre tenisul de masă se spune că este un sport complex, care necesită o pregătire atât fizică cât şi mentală, un sport care te învaţă să descoperi punctele slabe ale adversarului pentru a putea să-l domini.
Sunt studii care apreciază că tenisul de masă este un puternic dezvoltator al inteligenţei celor care îl practică, de la cele mai fragede vârste până la bătrâneţe.
Vă propun să-l cunoaştem astăzi pe Lucian Răzvan Hidişan, un tânăr din Câmpia Turzii pentru care tenisul de masă reprezintă o mare pasiune. În prezent, Răzvan locuieşte în Spania şi este legitimat la CTT MOLLERUSA.
Denisa Mărginean: Răzvan, de unde pasiunea pentru tenisul de masă? Cum a început totul?
Răzvan Hidişan: Totul a început la 13 ani. Eram la şcoală cu un prieten foarte bun care, la momentul acela, făcea tenis de masă de performanţă. Ştiind că şi eu am o pasiune pentru acest sport m-a întrebat dacă vreau să fac tenis la un alt nivel. Şi aşa a început.
D.M: De ce tenisul de masă şi nu alt sport?
R.H: Pot să spun că am încercat diverse sporturi şi nu mi-au plăcut la fel de mult. Aşadar, m-am convins că acesta este sportul care mi se potriveşte.
D.M: Ȋmi aduc aminte, când evoluai pentru CSM Câmpia Turzii erai mereu pe podium. Cum a fost acea perioadă?
R.H: A fost o perioadă frumoasă. Îmi aduc aminte că în momentul în care am urcat prima dată pe podium îmi spuneam în gând că mi-am îndeplinit visul de a fi unul dintre cei 3 care ocupă un loc de cinste.
D.M: De ce crezi că nu se poate face mai mult în localitatea noastră în privinţa acestui sport?
R.H: Ȋn oraşul nostru tenisul de masă nu este susţinut financiar. Nu există sponsori, nu îi ajută nimeni pentru a se putea ridica la un alt nivel.
D.M: Ȋn prezent eşti legitimat la un club din Spania. Spune-ne cum e?
R.H: Aici în Spania sunt condiţii foarte bune, apar diverşi jucătorii, unii foarte buni, iar antrenorii sunt bine pregătiţi şi astfel pot scoate tot ce e mai bun dintr-un sportiv. Eu am şi un antrenor personal, Loredana Carmen Răduţă. Sunt oameni care se implică sută la sută în această ramură a tenisului de masă.
D.M: Am auzit foarte mulţi sportivi care practică acest sport spunând câ-şi doresc să evolueze în străinătate. Ce le oferă în plus cluburile din afară?
R.H: Cred că cluburile din străinătate oferă antrenamente de calitate şi seriozitate.
D.M: Se poate face performanţă în România în această ramură sportivă?
R.H: Eu cred că se poate face performanţă, dar pentru a putea ajunge undeva sus trebuie să vii cu bani de acasă fiindcă nu te ajută nimeni din punct de vedere financiar.
D.M: Care au fost cele mai importante rezultate pe care le-ai obţinut?
R.H: Cel mai bun rezultat al meu în România a fost să urc pe podium ca şi campion judeţean.
D.M: Ce-ţi doreşti pe termen lung ?
R.H: Ȋmi doresc să ajung să joc la un lot european.
D.M: Dacă ai avea posibilitatea, pe cine ai provoca la un meci?
R.H: Dacă aş avea posibilitatea aş invita, ca să nu spun provoca, un jucător din China.
D.M: Ce sfaturi ai pentru cei care vor să se apuce de acest sport?
R.H: Sfatul meu pentru toţi cei care vor să joace tenis de masă este să nu renunţe niciodată pentru că nimic nu este imposibil. Două cuvinte sunt importante: Lupta şi Ambiţia!
În final, vreau să vă mulţumesc că m-aţi contactat!