ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.
Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educație în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează să le facem.
“Portret de dascăl” aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.
În rubrica „Portret de dascăl” din această săptămână am avut-o ca invitat pe înv. Grindean Alexandra , un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară.
Rep.: Care credeți că este rolul unui profesor în dezvoltarea unui copil?
Grindean Alexandra: Un profesor care reușește să rămână în sufletul unui copil și nu doar în mintea lui prin ceea ce l-a învățat, este cel care va contribui foarte mult în dezvoltarea acestuia.
Profesorul este cel care îi îndrumă primii pași în descoperirea unei lumi noi, aceea a cunoașterii și astfel își poate pune amprenta atât asupra dezvoltării morale, cât și profesionale pe termen lung.
Întregul interviu pe care înv. Grindean Alexandra ni l-a acordat în cadrul rubricii „Portret de dascăl” îl puteți citi de luni, 13 Aprilie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei. Noi îi mulțumim doamnei învățător și îi dorim mult succes în continuare. Iar celorlalți dascăli le transmitem toate cele bune și să ne aștepte pentru o să ajungem la fiecare dintre ei.