Autoritatea finanțatoare, Municipiul Câmpia Turzii, stabilește un „Program Anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local.
În concordanță cu Programul Anual și în limita fondurilor aprobate prin bugetul local, Municipiul Câmpia Turzii organizează anual una sau mai multe sesiuni de selecție a cererilor privind evaluarea și selecția cererilor privind acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local.
Urmare a finalizării sesiunii de apel I privind finanțările nerambursabile, comisia de evaluare și selecție a propunerilor de proiecte a întocmit procesul verbal de afișare nr. 21897/10.08.2021 cu rezultatele finale privind punctajul obținut de către fiecare dintre propunerile de proiect.
Solicitările de sprijin financiar, în număr de 3, au fost depuse în perioada 07.07 – 27.07.2021. Toate cele trei proiecte s-au calificat în urma evaluării conformității administrative și au fost declarate eligibile conform criteriilor generale prevăzute de Ghidul Solicitantului.
Proiectul Asociației Pro Assisto Câmpia Turzi, intitulat ”PROACTIVI PENTRU CUNOAȘTERE ȘI DEZVOLTARE” s-a calificat cu un punctaj de 84,2 puncte, iar valoarea aprobată este de 20.000 lei.
Scopul principal al proiectului este regenerarea capacității de emulație și reacție a comunității prin actul științific și artistic, prin stimularea dezvoltării inteligenței emoționale la copiii de vârstă școlară și conștientizarea rolului inteligenței emoționale la copii, pentru părinți în procesul de integrare socială a școlarilor.
Grup țintă 1: 60 de copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani din municipiul Câmpia Turzii pe parcursul a 8 întâlniri cu specialiști în cadrul atelierelor de dezvoltare persoanlă, printr-un proces interactiv de conștientizare a emoțiilor și exprimarea acestora prin joc, artă și comunicare.
Grup țintă 2: 100 de copii, implicați în proiect, vor participa la 2 ateliere tematice, susținute de 4 actori specialiați în improvizație, în vederea familiarizării cu noțiunea de inteligență emoțională și adaptare socială.
Grup țintă 3: 15 cadre didactice de la unitățile de învățământ din municipiul Câmpia Turzii vor participa la un atelier de lucru cu 4 actori specializați în improvizație și teatru tematic, pentru cunoașterea de noi tehnici de abordare a copiilor privind inteligența emoțională.