Profesorii pot beneficia de resurse gratuite pentru activități de mediu. Asociația The Da Vinci System a reușit să atragă fonduri prin Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene pentru un proiect inedit care îmbină educația non-formală cu ecologia.
Din feedback-ul primit de către organizație de la cadre didactice din comunitate, o problemă majoră de care se lovesc mulți profesori este gradul tot mai alarmant de neatenție și agitație al copiilor la ore. Această problemă se naște din multe cauze – expunerea excesivă la conținut “de umplutură” de pe rețele de socializare, lipsa resurselor pentru materiale auxiliare și suport în instituții educaționale, precum și numărul mare de elevi pe care profesorii trebuie să îi gestioneze într-un timp foarte scurt. Nu este ușor să lucrezi cu 20 – 30 de copii în același timp și în doar 50 de minute să îi ajuți pe fiecare în parte să se dezvolte, motiv pentru care cadrele didactice merită toată stima și suportul nostru!
S-ar putea să avem însă o soluție inedită la astfel de probleme. Membrii Asociației The Da Vinci System au fost formați în mai multe ocazii la București de către ANPCDEFP (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale) pentru a îi ajuta să devină facilitatori de experiențe educaționale non-formale pentru copii și tineri. Mai mult, o parte din voluntarii organizației sunt lucrători de tineret acreditați ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) și organizația își construiește activitatea cu sprijinul unui psiholog cu 10 ani de experiență în domeniul activităților educaționale extrașcolare.
Recent, organizația a câștigat finanțare pentru proiectul EcoLab prin Corpul European de Solidaritate. Pe scurt, în cadrul proiectului EcoLab, membrii asociației vor ajunge la peste 300 de elevi din comunitate. Asta însemnând că peste 12 activități extraordinare de educație non-formală vor putea avea loc în diferite școli din zonă, și care mai apoi se vor putea replica și în afara proiectului cu ajutorul resurselor create.
Ce resurse pun la dispoziția comunității COMPLET GRATUIT?
1. Voluntari formați care se deplasează în școli pentru a face echipă cu cadre didactice în a construi jocuri de mediu pentru copii de orice vârste;
2. Toate costurile sunt acoperite pentru materiale și consumabile necesare pentru activități inedite (markere, post it notes, consumabile pentru experimente sau altele asemenea);
3. Decontare de costuri pentru cadrele didactice care au nevoie de materiale pentru activități inedite cu copii și care vor să facă echipă cu voluntarii.
Practic, cadrele didactice pot beneficia de ajutor atât în resurse umane, cât și resurse materiale pentru a transforma educația în aventură pentru elevii lor.
Cadrele didactice din orice școală din zona Arieș, atât mediul rural cât și urban, pot să ne contacteze pe adresa de email thedavincisystem@gmail.com sau la numărul de telefon: 0756 832 567 (Hudrea Ioana-Gabriela, coordonator de proiect). Sprijinul se va acorda în limita resurselor disponibile.
Proiectul “EcoLab” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.
The Da Vinci System este o organizație pentru tineret care oferă tinerilor din Comunitatea Urbană Arieș oportunități de dezvoltare în domeniul #STEM. Având un istoric de nouă ani de implicare, asociația a contribuit la formarea a întregi generații de tineri implicați, prin intermediul inițiativelor care transformă educația în aventură.
Pentru a rămâne la curent cu inițiativele desfășurate de Asociația The Da Vinci System, urmărește pagina de Facebook Da Vinci (https://www.facebook.com/EducatieDaVinci) sau vizitează-ne pe www.thedavincisystem.ro