ÎN JAPONIA, SINGURII CETĂȚENI CARE NU SUNT OBLIGAȚI SĂ SE ÎNCHINE ÎN FAȚA ÎMPĂRATULUI, SUNT DASCĂLII. MOTIVUL: JAPONEZII SUSȚIN CĂ FĂRĂ DASCĂLI NU POT EXISTA ÎMPĂRAȚI.
Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educție în special trebuie consultată de fiecare dată când vrem să întreprindem ceva în societate și să o punem cu titlu mare în acțiunile pe care urmează să le facem.
Portret de dascăl aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.
În rubrica Portret de dascăl din această săptămână am avut-o ca invitată pe Prof. Denisa Legenda, un dascăl iubit de elevi, un dascăl implicat în activitatea pe care o desfășoară.
Dacă profesorii sunt prețuiți la adevărata lor valaore, prof. Denisa Legenda ne-a mărturisit:
„Nu sunt prețuiți la adevărata lor valoare, dar astea sunt vremurile, nu se mai pune problema să ne gândim la domnul Trandafir, nici măcar în lumea satului, deşi Blaga spunea că “Veşnicia s-a născut la sat”, dar nici măcar în mediul rural profesorii nu mai sunt pe primul plan, chiar şi preotul nu mai este prețuit. Aceste munci au coborât pe trepetele ierarhiei sociale”.
Cât despre rubrica : „Portret de Dascăl” din Ziarul 21, prof. Denisa Legenda s-a arătat încântată însă ca o dorință a unui profesor cu trei decenii de experiență, d-na profesor și-ar fi dorit ca factorii decidenți să țină cont de părerile dascălilor.
Întregul interviu pe care prof. Denisa Legenda l-a acordat în cadrul rubricii „Portret de Dascăl” îl puteți citi de luni, 09 decembrie în Ziarul 21, la toate punctele de difuzare a presei.