În Japonia, singurii cetățeni care nu sunt obligați să se închine în fața împăratului, sunt dascălii. Motivul: japonezii susțin că fără dascăli nu pot exista împărați.
Portret de dascăl, este o rubrică din cadrul Ziarului 21 în care încercăm să aducem poveștile dascălilor în fața dumneavoastră. Să le oferim respectul pe care-l merită. Opinia dascălilor despre societate în general și despre educție în special trebuie consultată de fiecare dată când și să o punem cu titlu mare în acțiunile care urmează să le facem.
Portret de dascăl aduce în fața dumneavoastră povestea neștiută a dascălilor, acei făuritori de caractere. Opinia lor despre sistemul din care fac parte privite chiar din interior.
În rubrica Portret de dascăl din această săptămână l-am avut invitat pe Prof. Dan Istrate, un dacăl iubit de elevi, un dascăl care și-a lăsat amprenta pe acolo pe unde a trecut.
Întrebat despre inițiativa Ziarului 21 de a aduce în lumina reflectoarelor poveștile dascălilor, Dan Istrate a fost plăcut impresionat.
Rep.: Ce părere aveți despre rubrica “Portret de dascăl” inițiată de Ziarul 21?
Prof. Dan Istrate: “Este o rubrică benefică, în sensul că venind aici, mai discutăm, ne mai spunem problemele, deşi suntem priviți ca o categorie socială bugetară, fară responsabilități, totuşi este o responsabilitate mare şi nu este uşor să fii profesor iar rubrica pe care o realizează Ziarul 21 mi se pare o rubrică ce ar trebui să continue și o rubrică în care ar trebui invitați mai mulți profesori și mai multe cadre didactice pentru că atunci o să avem o imagine de ansamblu a învățământului şi a ceea ce reprezintă profesorii”
Întregul interviu îl puteți citi în această săptămână în Ziarul 21, la toate toate punctele de difuzare a presei.