Horia Șulea, primarul comunei Florești a anunțat că la alegerile din septembrie v-a candida pentru un nou mandat ca și indepedent.
„Oameni nu partide”, este îndemnul primarului celei mai mari comune din România.
Horia Șulea: „Dragii mei floreșteni,
Vad ca ploile din ultima perioadă au inundat neuronul singuratic al unui scrib care mă visează candidat pe lista PSD. Mare dezamagire pentru neuronașul sau, EU RAMÂN A CANDIDA CA ȘI INDEPENDENT!
Oare ce ziarist de trei lulele și două surcele emanat din mocirla vremurilor trebuie să fii, pentru a arunca o știre despre cineva fără insă a avea absolut nici cea mai minimă verificare a informației, nu din 3 surse, hai fie, dar cel putin de la persoana despre care este vorba “în propoziție” !
Dar, e de înțeles. Când nu informarea îți e scop și menire, ci jocurile murdare si foamea, ești orice altceva, doar jurnalist NU!
Dar, nu e nici un bai… Ma bucur de reclamă, zambesc, ma amuz si aștept cu nerăbdare să aflu că sunt candidatul ALDE, UDMR sau arma secretă a USR ori a ProRomânia! Până atunci, repet, EU RAMĂN A CANDIDA CA ȘI INDEPENDENT, fiind, înainte de toate și toți, un liberal doctrinar!”.
Într-un interviu acordat presei județene, Horia Șulea vorbea despre fondurile europene și guvernamentale atrase în comuna Florești în ultimul an:
Horia Şulea: Legat de fondurile europene, astăzi avem în derulare trei proiecte în valoare de 5.700.000 eure, toate. Am încercat să atragem fonduri guvernamentale în condiţiile date. Pe fonduri guvernamentale am dat ordin de începere a lucrărilor pentru modernizarea străzii Eroilor, având o cofinanţare de la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea acestei străzi. Mai avem la Compania Naţională de Investiţii proiectul viitorului Centru Cultural, tot aşa într-o relaţie cu Compania Naţională de Investiţii, sper ca în cel mai scurt timp să înceapă lucrările la construcţia unui stadion cu toate cele necesare, inclusiv nocturnă. Avem lucrări licitate şi neîncepute, este vorba despre sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Şincai” şi tribuna de la Baza sportivă de pe strada Stadionului. Tot aşa, la Compania Naţională de Investiţii avem în evaluare un parc sportiv. În schimb, am avut o mare decepţie, o licitaţie publică pentru realitarea unui parc de joacă. La prima licitaţie din nefericire nu s-a prezentat nimeni. Îmi pun întrebarea de ce nu se mai prezintă nimeni la licitaţii şi cred că singurul răspuns ar fi lipsa forţei de muncă şi posibilitatea celor care ar fi în măsură să facă aceste lucrări să asigure rezerva forţei de muncă…În toamnă, vom inaugura creşa din Cetatea Fetei şi instituţia şcolară din Cetatea Fetei. Este o investiţie care se derulează de aproximativ trei ani. Este vorba de o şcoală model care satisface pretenţiile anului 2019. Tot în acest sens am demarat discuţiile deja cu domnul Liviu Neag de la CTP, astfel încât odată cu începerea anului şcolar să putem să asigurăm transportul elevilor spre acea instituţie şcolară. Ca perspectivă, îmi doresc ca în primăvară să demarăm lucrările pentru încă o şcoală şi încă o grădiniţă.
La capitolul „realizări”, mai menţionez că administraţia publică din Floreşti a reuşit să construiască un drum pe partea de nord care la început a fost luat în derâdere, iar astăzi îşi demonstrează utilitatea. Noi vrem să continuăm şi să facem acel drum pe partea de sud în condiţiile în care statul român nu prea face nimic. Nu fac referire la actualul sau fostul guvern, fac referire la statul la modul general. Noi nu ne lăudăm cu nimic, dar aici modernizarea unui drum nu e acelaşi lucru cu modernizarea unuia dintr-o localitate urbană unde utilităţile sunt introduse, noi trebuie să începem de la trei metri din pământ, cu canalizări, gaze, iluminat, cu tot înseamnă utilităţi. Unii se plâng că trotuarele în Floreşti sunt înguste. Da, sunt zone unde sunt înguste, sunt zone în care sunt normale. Este o altă moştenire care trebuie gestionată, dar atâta timp cât proprietatea privată este apărată prin Constituţie, noi nu putem să încălcăm legea, Unde am avut posibilitatea şi avem şansa să facem ceva… ca niciodată până acum, am demarat şi proceduri de expropiere în interes public. Aceste proceduri de expropriere normal că nu sunt nişte proceduri care să fie agreate de către populaţie, dar per ansamblu, trebuie ca din poziţia de administrator să faci astfel încât, măcar acolo unde ai şansa să creezi condiţii de normalitate, acestea să devină o realitate.