Astăzi, de la ora 8:00, în Hala Agroalimentară situată în Piața Mureșului a debutat sesiunea de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.
În fiecare zi, între orele 8:00 și 20:00, persoanele care s-au programat sau se vor programa pentru vaccinare, vor fi preluate de către personalul medical și auxiliar din cadrul Centrului de Vaccinare, în vederea procedurilor de vaccinare anti-Covid.
În conformitate cu recomandările Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj, spațiul amenajat dispune de circuite separate de intrare și ieșire, de măsuri sporite de securitate biologică și epidemiologică.
Totodată, fiecare pacient programat va rămâne în interiorul centrului cel puțin 15 minute după vaccinare pentru a se preîntâmpina eventualele reacții adverse la vaccin. Imediat după administrarea serului, aceștia primesc o adeverință medicală doveditoare.
Programările pentru etapa a II-a a vaccinării anti-COVID-19 se pot face:
• Dacă aveți peste 65 de ani – prin medicul de familie sau prin call-center, la telefon 021 414 44 25, prin Direcția de Asistență Socială sau prin platformă: http://programare.vaccinare-covid.gov.ro/
• Dacă aveți sub 65 de ani dar sunteți în evidențele medicale cu boli cronice precum diabet zaharat, alzheimer, boli cardiovasculare, boli oncologice etc, prin medicul de familie, prin Direcția de Asistență Socială sau prin platformă: http://programare.vaccinare-covid.gov.ro/
• Dacă aveți sub 65 de ani, nu suferiți de boli cronice, dar lucrați în domenii esențiale – vă programați prin intermediul angajatorului sau prin platforma online.
Atenție: persoanele cu vârsta sub 65 de ani care suferă de boli cronice, precum și personlul din domeniile esențiale, NU SE POT PROGRAMA TELEFONIC. Prin telefon se poate programa orice persoană peste 65 de ani și persoanele fără medic de familie.
În etapa a II-a de vaccinare sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele care suferă de afecțiuni cronice sau cele care muncesc în activități esențiale.
„Imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2 este, de departe, una dintre cele mai importante campanii desfășurate pe teritoriul României și, implicit al Câmpiei Turzii și face parte dintr-un adevărat proiect global. Sunt fericit că, prin intermediul acțiunilor, a negocierilor și a discuțiilor purtate în ultimele săptămâni, am reușit să le dăm o șansă persoanelor vulnerabile să se vaccineze împotriva acestui virus, chiar la ei în oraș. Suntem în fața unui moment care aduce speranță pentru toți, așa încât vă îndemn la acțiune. Este o procedură care nu doare și care, în cel mai rău caz, produce efecte adverse ușoare.”, transmite Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.
Direcția Relații cu Comunitatea