Prăjutură de post
Ingrediente:
250 g făină albă
50 g făină de migdale
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
50 g zahăr tos
100 g chipsuri de ciocolată neagră fără lapte sau o tabletă tocată grosier
40 ml ulei vegetal
1/2 linguriță otet de vin alb
200 ml lapte de cocos/migdale/orez/soia
230 g morcovi răzuiți pe răzătoarea cu ochiuri mici
Un praf de sare
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt
Punem toate ingredientele uscate plus 70 de grame din cantitatea totală de ciocolată într-un castron și le amestecăm. Le dăm deoparte.
Punem laptele cu zahărul, praful de sare și uleiul și le batem până se topește zahărul.
Adăugăm ingredientele uscate și morcovii și omogenizăm bine. În ultima tranșă adăugăm și oțetul de vin alb și omogenizăm.
Turnăm compoziția în tavă, nivelăm ca să ne iasă uniform, după care o băgăm la cuptor pentru 30-32 de minute.
Scoatem tava de la copt și o lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt. Tăiem rece și servim, spor la treabă și poftă bună!