<
Politic

Theodor Paleologu a spus DA la Referendumul pentru familie (PE)

 Într-un interviu acordat recent, Theodor Paleologu, candidatul PMP la funcția de Președinte al României, a discutat despre poziția sa față de referendumul pentru familie și discrepanța socială între comunitățile creștine și grupurile LGBT-Q.

Referendumul pentru familie din octombrie 2018 a fost un subiect controversat atât pentru susținătorii acestui demers cât și pentru cei care se opuneau modificării art. 48 din Constituția României.

Theodor Paleologu este un liberal clasic și un creștin democrat, astfel a sprijinit Referendumul pentru familie. A explicat poziția sa spunând că: „e vorba strict de instituția căsătoriei aici. Or, eu consider că această instituție nu e doar un drept, e un contract și e firesc să definești părțile contractante.” Candidatul PMP s-a opus căsătoriei între persoane de același sex și adopțiilor de către cuplurile homosexuale, dar respectă drepturile minoritățile sexuale. Referendumul pentru familie s-a transformat într-o luptă împotriva creștinătății, iar multe dintre atacurile aduse împotriva referendumului au avut o manifestare violentă.

Theodor Paleologu a declarat în repetate rânduri că e nevoie de o pace socială, iar aceasta se poate obține și cu participarea Bisericii, fără ca Statul să intervină în bunul mers al cultelor. Nu consideră o decizie bună eliminarea educației religioase, deoarece ține de spectrul de dezvoltare umanistă, de formarea minții.

Mai mult, candidatul PMP reclamă atitudinea anti-Biserică din ultimii ani, mai ales în rândul tinerilor pentru că se manifestă într-un mod agresiv și ignorant. Faptul că nu există un dialog transparent și deschis între tineri și Biserică afectează dezvoltarea spirituală a societății. În viziunea candidatului PMP, multe probleme din societate provin din lipsa de educație și dialog. Ca președinte, reformele pe care le va propune în educație și la nivel legislativ vor fi supuse dezbaterii între actorii politici și cetățeni. Theodor Paleologu afirmă că e nevoie de un consens în decizii, dar e necesară o reformă în educație deoarece a scăzut calitativ și ca pregătire a profesorilor și ca materie.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS