<
Actualitate

Cristina Burciu: Aderarea României la OCDE va determina oportunități substanțiale de dezvoltare regională, economică și socială

Cristina Burciu: Aderarea României la OCDE va determina oportunități substanțiale de dezvoltare regională, economică și socială

România a primit avizul formal din partea Comitetului pentru politica de dezvoltare regională al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), document esențial în vederea îndeplinirii tuturor capitolelor necesare aderării la această puternică instituție internațională.

Oficialii organismului apreciază astfel voința, capacitatea și determinarea României de a implementa strategiile și instrumentele juridice ale OCDE în domeniul dezvoltării regionale.

OCDE este continuatoarea fostei Organizații Europene pentru Cooperare Economică (OECE), fondată în 1948 pentru a pune în aplicare Planul Marshall, finanțat de SUA pentru reconstrucția continentului european după cel de-al doilea Război Mondial.

Aderarea României la politicile și practicile OCDE în domeniul dezvoltării regionale reprezintă un pas semnificativ din perspectiva intrării oficiale în acest for mondial.

Alinierea la standardele OCDE ne va permite consolidarea capacității instituționale și legislative, fapt ce va conduce la creșterea eficienței și eficacității în implementarea politicilor de dezvoltare regională. Aderarea ne va facilita, de asemenea, accesul la bunele practici și expertiza internațională a țărilor membre, urmând să beneficiem de experiența și cunoștințele acestora, prin transferul de informații specifice, precum și implementarea soluțiilor inovatoare în dezvoltarea regională.

Totodată, conformitatea cu standardele OCDE va crește încrederea investitorilor străini și a partenerilor internaționali, maximizând atractivitatea României în sfera investițiilor și a cooperării economice.

Accesul la fondurile și programele internaționale destinate dezvoltării regionale va fi astfel mult mai facil datorită armonizării cu standardele Organizației, fapt ce va da posibilitatea țării noastre să atragă resurse financiare suplimentare pentru proiecte de dezvoltare.

Adoptarea politicilor OCDE în materie de dezvoltare regională va avea un rol substanțial și în reducerea decalajelor dintre diferitele regiuni ale țării, promovând o dezvoltare locală și județeană echilibrată și sustenabilă.

Nu în ultimul rând, aderarea totală la OCDE va integra ferm România în rețelele internaționale de cooperare și dezvoltare, fapt ce se va transpune în noi parteneriate și colaborări la nivel regional și global și, implicit, în creștere economică, noi oportunități de investiții și locuri de muncă, precum și majorarea standardului vieții românilor.

Sunt încrezătoare că responsabilii Guvernului susținut de PNL vor acționa corespunzător în vederea finalizării evaluărilor a peste jumătate din comitetele sectoriale care avizează procesul de aderare a României la OCDE, până la sfârșitul acestui an.

În concluzie, aderarea la politicile și practicile OCDE în domeniul dezvoltării regionale este o confirmare a progreselor realizate de România și deschide noi oportunități pentru dezvoltarea economică și socială a țării, în conformitate cu standardele internaționale.

Deputat PNL Cluj, CRISTINA BURCIU

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS