După alegerile europarlamentare de duminică, 26 mai în care la urnele de vot a fost o mobilizare extraordinară atât în țară cât și în străinatate, în urma cărora PNL a câștigat cu 26,33% din voturi, pe locul doi clasându-se PSD care a fost preferat de la 23,16% dintre votanți urmat îndeaproape de USR-PLUS cu o preferință de 21,34%, clasament care a stârnit un adevărat val de păreri pe rețelele de socializare.
PNȚCD a cerut pe Facebook (în România anului 2019, stat european) interzicerea Facebook în România pentru „prejudicierea alegerilor”: „Zuckerberg să vină să dea explicații”, au citat toate ziarele centrale.
Nici Câmpia Turzii nu s-a lăsat mai prejos, astfel un consilier local PSD, Ionel Isac, a postat pe facebook un mesaj care a stârnit unele semne de întrebare:
„POPOR CRUD ȘI UȘOR DE MANIPULAT !!
DACĂ CINEVA DOREȘTE SĂ FIE SLUGĂ ÎN STRĂINĂTATE, ESTE TREABA LUI, EU NU DORESC ȘI NU VREAU SĂ FIU SLUGĂ ÎN PROPRIA MEA ȚARĂ
MĂ DELIMITEZ FAȚĂ DE ASEMENEA PERSOANE.”, a fost mesajul public al consilierului PSD Câmpia Turzii, Ionel Isac.
Mesajul a fost amendat imediat de o doamnă care muncește (NU SLUGĂ) în străinătate:
„Aurelia Corina Finelli: Mesaj jignitor ” slugă în străinătate” ! Eu sunt în străinătate, dar nu sunt slugă, și nici n-am fost . Am propria activitate pe care o desfășor în liniște , cu plăcere și fără stresul cu , care aș fi desfășurat-o în Ro…Am avut și în Ro firma și știu ce vorbesc, aici statul mă protejează și îmi respecta drepturile ! Mai mult decât atât, indiferent de ce muncă prestăm, indiferent în ce țară, nimeni nu e sluga nimănui, a muncii este un drept și o obligație morală!
Suntem singurul popor care avem un talent deosebit la jignit și aruncat cu noroi în semenii noștri, atunci când nu ies lucrurile precum am plănuit !!!”
5 milioane de oameni. Atât de mare e România din afara graniţelor
Toţi contribuie, de departe, la economia ţării lăsate în urmă. 5 miliarde de dolari, adică vreo 4,3 miliarde de euro, au trimis acasă în 2017 românii CARE MUNCESC în străinătate. Dacă ne uităm la ultimul deceniu, vedem că din diaspora au ajuns în ţară 25 de miliarde de dolari.
Cât se câștigă în UE?
Salariul minim, de exemplu, in Uniunea Europeană este de 235 Euro în Bulgaria (cel mai mic salariu din UE), în timp ce la polul opus se află Luxemburg-ul cu 1700 Euro pe lună.
Cât are pensia consilierul local PSD Câmpia Turzii care „nu vrea să fie slugă”
Conform declarației de avere, Ionel Isac primește pensie peste 5000 lei/lună vezi foto atașat
la care se mai adaugă și indemnizația de consilier local:
Reamintim că duminică, la mai multe secții de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin sau Offenbach s-au format cozi, sute de români care au plecat în străinătate la muncă, departe de casă, au așteptat ore în șir la rând să-și exercite dreptul la vot.