<

Actualitate

Peste 50 de cadre didactice au fost instruite să integreze imaginația și desenul în predare, iar 500 de elevi au avut oportunitatea de a-și folosi creativitatea pentru a înțelege mai bine conceptele predate, prin proiectul „Vizionarii”!

Proiectul „Vizionarii”, implementat de Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” Turda, se apropie de final, iar acum instituția este bucuroasă să privească în urmă asupra rezultatelor și impactului remarcabil pe care acesta l-a avut asupra comunității educaționale din Turda și nu numai.

Proiectul a adus o schimbare autentică în educația școlii și a avut un efect pozitiv și asupra altor școli din Turda, oferind metode alternative de predare, prin utilizarea desenului și a creativității. Aceste metode inovatoare au transformat lecțiile pentru a fi mai accesibile și captivante pentru toți elevii, oferind o nouă perspectivă asupra procesului de învățare.

Ce a reușit să realizeze proiectul „Vizionarii”?

Peste 50 de cadre didactice au fost instruite să integreze imaginația și desenul în predare, crescând astfel capacitatea de a se conecta cu elevii la multiple niveluri de învățare și contribuind la dezvoltarea unei abordări didactice mai flexibile și incluzive.

Peste 500 de elevi au avut oportunitatea de a-și folosi creativitatea pentru a înțelege mai bine conceptele predate, depășind bariera abstractizării și dezvoltându-și astfel abilitatea de a învăța într-un mod mai aplicat și personalizat.

În cadrul proiectului a fost format un cerc de creație de 20 de copii talentați, care au realizat 20 de opere artistice inspirate din lecțiile școlare, oferind o ilustrare creativă și inovatoare a conceptelor predate la clasă.

Aceste lecții și practici inovative au fost prezentate unui grup de 50 de cadre didactice din comunitate în cadrul unui simpozion, cu scopul de a le încuraja să adopte această abordare și în școlile și orele lor de curs. Prin această diseminare a bunelor practici, Școala Gimnazială Teodor Murășanu speră să contribuie la dezvoltarea unei comunități educaționale mai deschise și mai creative.

„Suntem mândri de această reușită și mulțumim tuturor celor implicați – profesorilor, elevilor și părinților! Fără voi, această schimbare nu ar fi fost posibilă. Continuăm să spunem <<Start: Inovație în educație!>> și sperăm ca experiențele și metodele dezvoltate prin <<Vizionarii>> să inspire și alte comunități în a folosi desenul ca unealtă de creștere a gradului de înțelegere a materiilor predate la școală.” – Matei Gianina-Silva, Director

Proiectul „Vizionarii” a fost finanțat prin programul @Start ONG, lansat de @Kaufland Romania și implementat de asociația @Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS