Certificatele verzi o să fie verificate la intrarea în local. Angajaţii restaurantelor şi-au descărcat aplicaţiile care vor arăta dacă un document este fals sau nu, dar se aşteaptă să scadă numărul oamenilor care le trec pragul.
„Cred că este puţin absurd pentru cineva să meargă să îşi plătească un test de 45 de euro că să vină să mănânce într-un restaurant ca să mănânce cu 50 de lei, 70 de lei şi uitându-ne la procesul de vaccinaţi în România, care este destul de mic, cred că va fi o scădere semnificativă. Personalul în HoReCa… există o gaură destul de mare. Sunt poziţii pe care nu le avem acoperite. Este cu atât mai greu să găsim o persoană care să se ocupe de acest aspect, să verifice clienţii la intrare”, a spus Dragoş Panait, manager de restaurant, potrivit Digi24.
Noile restricţii nu se aplică însă în mall-uri, unde se poate intra şi fără certificat verde, deşi există restaurante şi în aceste spaţii comerciale. Cu toate acestea, nimeni nu ştie care sunt regulile pentru aceste restaurante, nici măcar Premierul Florin Cîţu.
„Am uitat că în mall sunt food courturi şi intri în mall şi apoi te duci acolo. Mai sunt câteva reglementări pe care trebuie să….”, a spus premierul.