<
Actualitate

Patronatul HORECA: „Prețurile la restaurante vor fi majorate, iar meniurile vor fi schimbate”

Majoritatea restaurantelor pregătesc majorări de prețuri până la finele anului, dar și schimbări de meniuri.

62% dintre proprietarii de restaurante consideră o prioritate schimbarea meniurilor, iar 45% cred că serviciile de livrare vor rămâne o componentă importantă a activității.

33% din restaurante planifică creșterea prețurilor în 2021, cea mai ridicată pondere de până acum și doar 23% mai preconizează o diminuare a activității.

Creșterea costurilor din partea furnizorilor capătă importanță, fiind menționată de 40% dintre aceștia.

Aceste concluzii sunt incluse Barometrul Gault&Millau și se bazează pe aproximativ 100 de chestionare și interviuri efectuate cu reprezentanți ai industriei ospitalității din peste 10 orașe din România.

Ce schimbări vor face restaurantele

62% – vor modifica meniurile

45% – vor crește numărul livrărilor

33% – vor crește prețurile

23% – vor diminua activitățile

 

Principalele provocări ale restaurantelor

51% – traficul redus de clienți

46% – pierderea unor angajați cheie

40% – creșterea costurilor furnizorilor

Schimbări în comportamentul clienților

73% – creșterea interesului pentru calitatea ingredientelor

47% – creșterea timpului petrecut în restaurant

26% – scăderea bonului mediu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS