Majoritatea restaurantelor pregătesc majorări de prețuri până la finele anului, dar și schimbări de meniuri.
62% dintre proprietarii de restaurante consideră o prioritate schimbarea meniurilor, iar 45% cred că serviciile de livrare vor rămâne o componentă importantă a activității.
33% din restaurante planifică creșterea prețurilor în 2021, cea mai ridicată pondere de până acum și doar 23% mai preconizează o diminuare a activității.
Creșterea costurilor din partea furnizorilor capătă importanță, fiind menționată de 40% dintre aceștia.
Aceste concluzii sunt incluse Barometrul Gault&Millau și se bazează pe aproximativ 100 de chestionare și interviuri efectuate cu reprezentanți ai industriei ospitalității din peste 10 orașe din România.
Ce schimbări vor face restaurantele
62% – vor modifica meniurile
45% – vor crește numărul livrărilor
33% – vor crește prețurile
23% – vor diminua activitățile
Principalele provocări ale restaurantelor
51% – traficul redus de clienți
46% – pierderea unor angajați cheie
40% – creșterea costurilor furnizorilor
Schimbări în comportamentul clienților
73% – creșterea interesului pentru calitatea ingredientelor
47% – creșterea timpului petrecut în restaurant
26% – scăderea bonului mediu