<
Actualitate

Pas important pentru Tetarom V! 115 ha trecute în administrarea societății. Vezi declarația primarului Lojigan

Pas important pentru înfiinţarea parcului industrial Tetarom V. Consiliul Local Luna trece terenul de 115 hectare în proprietatea societăţii.

Ziarul 21 l-a contactat pe edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, pentru a-i lua un punct de vedere, legat de acest pas important pentru toți cetățenii din zona noastră.

„Am avut și am încredere în capacitatea decizională a colegilor mei din Consiliul Județean și a celor aflati în conducerea PNL a Consiliului Județean. Totodată, am avut certitudinea că eforturile noastre, ale tuturor, începând de la administrația locala din Campia Turzii și colegii liberali din consiliul local, pana la colegul primar, Aurel Giurgiu, se vor concretiza într-un proiect de foarte mare amploare, Tetarom V, cu beneficii în toate domeniile de activitate și care vor cuprinde întreaga noastră comunitate locală.
Asta înseamnă gândire liberală, îndreptată înspre dezvoltare continuă.”


Terenul unde se va construi TETAROM V, pus la dispoziţie de Comuna Luna, are valoarea de aproximativ 1 milion de euro.

Investiție de 5 milioane euro în Tetarom V

Primăria Câmpia Turzii va înființa o linie de transport public de persoane care să lege municipiul de parcul industrial Tetarom V. Concurența salarială între firme o să fie principalul atuu al acestui parc care iată, la câțiva ani de la propunerea din anul 2016 a edilului Dorin Lojigan, este pusă în aplicare și este și realizabil.

Un alt mod de atragere al investitorilor este că locul unde o să fie amenajat Parcul Industrial Tetarom V, este aproape de autostrada Transilvania, în apropierea de aeroportul Internațional Cluj și aproape de județele Mureș și Alba.

În interviul acordat Ziarului 21 în luna februarie, edilul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, ne spunea :” Tetarom V, așa cum am promis încă din campania electorală, se va face. Chiar joi discutasem cu domnul arhitect șef al județului Cluj, domnul Claudiu Salanță, cu care am discutat despre Tetarom V. Am intabulat terenul, care este foarte important, s-au făcut ridicările topografice, așteptăm să iasă avizul de principiu pentru întocmirea pasului, deci suntem într-o fază destul de avansată și eu îmi doresc ca anul acesta să înceapă lucrările efectiv acolo. Pentru cine vrea să se înțeleagă, Tetarom V este foarte important. Criticii acestui proiect vin și spun că taxele și impozite vor merge către Luna. Și eu întreb: și ce dacă? Am avut cel mai mare grad de încasări de taxe și impozite pe care l-a avut Câmpia Turzii vreodată, de aproape 98,3%. Așa că nu asta este problema noastră în acest moment și politica noastră de rezonare a Municipiul Câmpia Turzii a adus noi bani la buget prin atragerea de investitori. Sunt alte motive care mă bucură pe mine. Faptul că cetățenii municipiului nu vor mai merge la muncă în Cluj, în Apahida, Jucu. Nu e totuna să te trezești la ora 4 dimineața ca să mergi la Jucu, sau să te trezești la 6:30 și să te duci 15 minute cu bicicleta la Luna. Dezvoltarea celorlalte servicii, firmele de construcții, magazine alimentare, transport, restaurante.Toți banii vor fi cheltuiți în municipiul nostru. Aici este pasul 2 de reindustrializare a municipiului din mandatul meu. Concurența pe piața forței de muncă presupune automat creșteri salariale. Dacă dumneavoastră ca firma oferiți 10 RON salar, eu, pentru a atrage muncitorii și pentru ai face să lucreze la mine, pot să le dau 11 lei, dar asta înseamnă concurență și bineînțeles atrage după, creșteri salariale. Este un parc industrial de 116 hectare, imaginați-vă câte firme o să se poată dezvolta acolo. În 2016 când am ajuns primar, am venit cu acel proiect de rezonare a municipiului Câmpia Turzii în perioada aceea toată lumea plătea taxe și impozite pentru zona A de impozitare. Când am introdus impozitarea zonală unde principalul criteriu să fie distanță față de centrul orașului, am scăzut toate impozitele în Câmpia Turzii, mai puțin pentru cei care locuiesc în zona centrală. Opoziția și criticii mei au spus că o astfel de politică de rezonare ar aduce la scăderi drastice la bugetul local. Așa este, pe termen scurt a fost o scădere și am avut un deficit de aproximativ 8 miliarde de lei vechi, pe o analiză financiară pe care am făcut-o noi. Dacă e să te referi la termen mediu și lung cu investitori veniți la Câmpia Turzii, am avut cele mai mari încasări din istoria municipiului și asta se datorează și datorită politicii de atragere de investitori”

Așadar, lucrurile se mișcă!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS