Icoana Maicii Domnului „Prodromița” se află, începând din 7 august, la Parohia Ortodoxă Învierea Domnului din Câmpia Turzii. Icoana este realizată după dimensiunile originale ale icoanei care se află în Sfântul Munte Athos, la Schitul Românesc Prodromu. Această copie a icoanei făcătoare de minuni din Sfântul Munte Athos a fost donată de o familie de credincioși din Câmpia Turzii Parohiei Învierea Domnului. Icoana este pictată în foiță de aur și a fost realizată de Pr. Modest de la Mănăstirea Găbud, într-un timp relativ scurt, de aproximativ o lună de zile. Frumusețea acestei icoane este incomensurabilă, toate elementele și detaliile picturii originale sunt scoase în evidență atât de frumos.
În județul Cluj mai sunt încă trei icoane, copii ale icoanei Maicii Domnului „Prodromița”. Una la Mănăstirea Sfânta Elisabeta din Cluj Napoca , una la Parohia Ortodoxă Vultureni iar cea de a treia la Parohia Ortodoxă Dej II. Cea de-a patra icoană este, începând din 7 august, la Parohia Învierea Domnului din Câmpia Turzii. Un lucru îmbucurător este faptul că această icoană a fost donată exact în postul Adormirii Maicii Domnului, iar bucuria este cu atât mai mare cu cât știm cu toții ca Sfânta Fecioară Maria este Patronul Spiritual al municipiului Câmpia Turzii. Harul lui Dumnezeu să se reverse asupra familiei care a făcut această mare jertfă pentru parohia Învierea Domnului din Câmpia Turzii și implicit pentru comunitate.
Icoana Prodromița este una dintre puținele icoane din lumea ortodoxă numită „Nefăcută de mână”, adică pictată în chip minunat.
Minunea pictării icoanei
În anul 1863, în timpul lucrărilor de construire a Schitului Prodromu de la Muntele Athos, cuvioșii Nifon și Nectarie căutau un iconar care să zugrăvească pe lemn o icoană a Maicii Domnului cu totul deosebită, așa cum aveau toate mănăstirile de la Sfântul Munte. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cei doi monahi l-au găsit pe iconarul Iordache Nicolau din Iași, om bătrân și credincios, cu care s-au învoit să zugrăvească icoana după modelul dat de ei. Iconarul a primit ca îndatorire să lucreze la icoană cu post, adică nemâncând, nici bând până la sfârșitul lucrului din fiecare zi.
Pictorul a început lucrarea, iar după un timp a terminat de pictat veșmintele și celelalte părți ale icoanei. Dar, când a ajuns să picteze Sfintele Fețe ale Maicii Domnului și Domnului Hristos, nu izbutea nicidecum să le înfățișeze după cuviință. Mâhnit, iconarul a încetat a mai lucra, apoi a acoperit cu o pânză icoana, a încuiat atelierul și s-a retras în camera sa, nepricepând ce va să fie lucrul acesta căci, silindu-se, mai mult le-a stricat, ca și cum și-ar fi uitat meșteșugul.
În dimineața următoare însă, a descoperit icoana desăvârșit pictată, cu fețele luminoase și pline de dumnezeiesc har, fără să înțeleagăcum se petrecuse lucrarea. Minunea aceasta s-a întâmplat în noaptea de 27 spre 28 iunie.
Icoana Maicii Domnului Prodromița este descrisă în Sinaxarul zilei de 12 iulie de la Slujba Maicii Domnului Prodromița alcătuită Ieromonahul prodromit Dometie Ionescu în anul 1900. Dimensiunile icoanei sunt de 100/70 cm. Chipul Maicii Domnului și al Pruncului Iisus au culoarea galbenă, nuanța de galben a grâului. Există mărturii că Sfintele Fețe se schimbă, uneori întunecându-se, alteori luminându-se.
O alta caracteristică este aceea că icoana, cercetată la microscop, nu prezintă urme de pensulă, acest lucru întărind credința că Sfintele Fețe au fost pictate miraculos.