Anul 2019 debutează la galeria de artă din Turda cu o expoziție mai aparte, intitulată „Descătuşarea”, atât prin lucrările prezentate cât şi prin autorul acestor lucrări.
Vernisajul a avut loc la Galeria de Artă din Turda, joi, 10 ianuarie de la ora 17:50. Galeria a fost neîncăpătoare pentru pasionații de artă şi de frumos.
Cornelia Vidraşcu, autoarea picturilor a fost înconjurată de prieteni şi artişti locali. Cornelia Vidrașcu este membră a Societății Culturale ” Filarmonia” Turda și a Asociației Artiștilor Plastici Cluj- Napoca. Absolventă a Școlii Populare „Tudor Jarda” Cluj, secția design vestimentar, a participat la numeroase expoziții de grup în țară și a organizat expoziții personale cu tematici diferite. Lucrări ale sale se află în colecții private în țară și străinătate ( S.U.A., Belgia, Germania, Franța). A debutat cu o expoziție de colaj textil și apoi a evoluat spre pictura de șevalet.
La vernisaj au luat cuvântul artişti locali consacrați, Felicia Răcean, gazda vernisajului a precizat “este o expoziție fantastică, Descătuşarea, avem aici două vârste, pentru unii ceea ce este în această sală, este prezentul, iar dincolo a fost trecutul, pentru alții ceea ce este acolo este prezentul, iar aici este viitorul”.
Felicia Răcean a vrut să precizeze că expoziția este structurată în două părți, în două încăperi diferite, într-o încăpere sunt portrete ale unor oameni în vârstă, iar în altă încăpere chipuri ale unor oameni tineri. Amalia Chiper a prezentat acest eveniment şi a reprezentat conducerea municipiului Turda “Sunt onorată să fiu alături de dumneavoastră în această zi, permiteți-mi să o felicit şi eu pe doamna Cornelia Vidraşcu şi tot odată aceste felicitări vin din partea domnului primar. Dânsul vă transmite toate gândurile de bine, un sincer la mulți ani pentru noul an, şi multă putere de muncă atât dumneavostră cât şi tuturor colegilor care sunteți aici. Să dea Dumnezeu ca acest an să fie plin de asemenea evenimente, să avem parte de foarte multe expoziții. Cu siguranță, domnul primar și Primăria vor susține întodeauna aceste evenimente”.
Ovidiu Cosac, fotograf şi artist local : “vreau să vă spun că abia am aşteptat să se verniseze această expoziție, iar surpriza a fost pe măsură”.
Iudita Pelea, profesor de arte plastice, care a îndrumat-o şi pe autoarea vernisajului a relatat : “Cornelia pregăteşte de mai bine de un an această expoziție, un an care pentru ea a însemnat muncă aproape zi de zi la şevalet. Am cunoscut-o pe Cornelia acum 10 ani la o expoziție de pictură unde expunea o lucrare timidă, o lucrare în tehnica pe care a iubit-o prima dată- colajul textil!”
Cornelia Vidraşcu, autoarea vernisajului “Descătuşarea”, emoționată fiind, a întâmpinat invitații cu câteva cuvinte rostite din suflet : “bine ați venit să împărtăşiți cu mine o viziune, în care este vorba de zbuciumul din sufletului omenesc, care se aşează pe chipul uman, producând suferință, sapă pe chipul nostru, al oamenilor, riduri puternice şi expresii ciudate. Sunt căutări ale sensului vieții, întrebări fără răspuns. Toate acestea ne duc la meditații şi ne îndepărtează de la a trăi”.