După ce miercuri, 28 octombrie a avut loc depunerea jurământului noului primar de la Ceanu Mare, Virgil Păcurar, acesta și-a început mandatul în teren.
Astfel cu o echipă de angajați ai primăriei Ceanu Mare, Virgil Păcurar a evaluat în teren lucrările la unele obiective de investiții.
Au fost controlate stadiul lucrărilor de investiții, precum canalizare în satul Ceanu Mare și alimentare cu apă, în satul Hodăi Boian.
Rep.: Domnule Virgil, care sunt proiectele dumneavoastră pentru Comuna Ceanu Mare?
Virgil Păcurar: Cel mai important proiect pentru comuna Ceanu Mare, nu-mi aparține, nu pot să nu recunosc valoarea unui politician care, chiar dacă poate în aceste alegeri o să imi fie adversar. Deci, în fața domnului Primar Emil Boc, eu unul îmi scot pălăria și dânsul e inițiatorul acestui proiect de participare bugetativă. Acest proiect e numărul unu pe lista mea, vreau să îl impun, și anume, poate nu toți înțeleg ce înseamnă participare bugetativă dar vreau ca toți locuitorii comunei Ceanu Mare să se implice în luarea de decizii, înspre ce anume să meargă banii din bugetul local. Atât pot să vă spun, că la începutul fiecărui an vom face ședințe, o să prezint cifre reale care sunt la începutul anului și dânșii o să hotărască, fiecare, ce proiect o să ducem la îndeplinire, în fiecare sat. Ce cred dânșii că e primordial să se rezolve, ce probleme. Pentru că de multe ori se reproșează: ”De ce s-a făcut? Nu trebuiau făcute anumite lucruri, trebuia făcut alt lucru…” atunci, implicându-i, nu mai pot să spună că nu au știut, sau că au fost dați la o parte, în luarea de decizii, și mi se pare foarte corect. Următoarele proiecte pe ordinea de zi, cum știți, în 202 o să fie o nouă sesiune de alocări de fonduri europene, de la Bruxelles înspre România și voi încerca, acolo în localitățile unde nu este asfalt, apă, canalizare, efectiv să facem studii de fezabilitate, proiecte tehnice și să încercăm să accesăm fondurile europene.
Un proiect foarte important pentru comunitate, pentru că la ora actuală comuna se confruntă cu lipsa tinerilor în comunitate, avem oameni foarte în vârstă în localitate, trebuie să atragem tineri și ar fi efectiv acordarea de terenuri pentru locuințe tinerilor căsătoriți până la 35 de ani, bineînțeles legal, respectând legea. Apoi, un alt proiect foarte important cu care eu deja am luat legătura cu anumiți factori decizionali ar fi un parteneriat public-privat pentru un centru de colectare legume-fructe, cereale, sau chiar un abator, să nu uităm, Comuna Ceanu Mare are cel mai mare efectiv de animale din județul Cluj, apoi ar fi extinderea rețelei de iluminat public și curent electric, din păcate mai sunt zone unde încă nu sunt aceste servicii, ar fi continuarea activității de cadastrare a comunei, primul a fost în 2015, la care am obținut sume pentru cadastrarea gratuită a Comunei Ceanu Mare, și bineînțeles, cum v-am spus, făcând și sport, ar fi revigorarea activităților sportive și culturale de la noi din comună, să nu uităm totuși că un popor fără istorie și fără cultură, e un popor care își pierde identitatea, și eu vă spun, aici în Ceanu Mare avem o grămadă de valori culturale și cu care ne putem mândri. Să nu uităm că suntem una din cele mai vechi comune care apărem în istoria județului Cluj, și de aceea vrem să implementăm un proiect, să scoatem tinerii din comună din fața calculatorului, din baruri, și încercăm să creăm în fiecare sat acele echipe de fotbal, de ce nu, și alte sporturi, astfel încât să ne gândim în primul rând la sănătatea lor și să aibă posibilitatea de a-și petrece oarecum timpul liber altcumva decât în fața calculatorului.