Noaptea muzeelor, la Turda
Un număr comparabil de vizitatori cu cel de anul trecut (262 față de 300), o organizare fără cusur și o expoziție de ceramică demnă de găzduire și în muzee ”mai galonate” au fost atributele ”Nopții muzeelor”eveniment desfășurat sâmbătă, 13 mai, la Muzeul de Istorie din Turda, ca de altfel la multe asemenea instituții din România și din Europa.
Muzeul turdean și-a deschis porțile la ora 17, dar punctul forte al programului, vernisarea unei expoziții cu ceramică de Turda și de Iara, organizată de muzeograful Fodor Attila, a debutat la ora 19. Despre exponate, pe lângă custodele expoziției au mai vorbit sculptorul Suba Lazslo și arheolog dr. Dan Matei, directorul muzeului turdean. Expoziția temporară de ceramică rămâne deschisă timp de șase luni.
Printre vizitatorii care au călcat pragul muzeului turdean în Noaptea muzeelor s-au numărat oameni de cultură și de artă, precum pictorii Stanca și Adrian Țop, respectiv Alin Bîlcu, prof. dr. Răzvan Mihai Neagu, cercetător istoric, profesorul Ioan Bembea, scriitor, colecționari, dar și mulți tineri.
La finalul evenimentului, directorul muzeului, dr. arheolog Dan Matei, s-a declarat mulțumit apreciind ediția din acest an a Nopții muzeelor drept una ”excelentă”.
În județul Cluj evenimentul ”Noaptea muzeelor” s-a desfășurat la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” din Ciucea, precum și la Muzeul Apei ,,Leonida Truță”.