Influentul om de afaceri american de origine română, Onisim Dorneanu, vorbește în premieră despre posibilitatea demarării unor investiții în România alături de partenerul său Eric Trump, fiul ex-președintelui american Donald Trump
Omul de afaceri american de origine română, Onisim Dorneanu, a creat rumoare în mediul de business din România după ce au apărut informații privind posibilitatea ca însăși familia Trump să se asocieze în anumite proiecte imobiliare vizate de afacerist pe piața autohtonă.
Deși, este cunoscut faptul că dl Onisim Dorneanu este asociat cu familia Trump în afacerile hoteliere, o recentă întrevedere dezvaluită public dintre afaceristul român și Eric Trump, fiul ex-președintelui SUA, Donald Trump, a alimentat mai multe speculații cu privirea la posibilitatea ca România să intre pe harta de business a familiei magnatului american.
Eric Trump este cunoscut ca eminența cenușie a afacerilor familiei, acesta având un rol esențial în managementul imperiului de business „The Trump Organization”.
Pentru a elucida câteva aspecte legate de aceste informații apărute în presă l-am întrebat chiar pe omul de afaceri româno-american, Onisim Dorneanu, ce se confirmă și ce nu, din cele vehiculate în spațiul public.
În acest context, dl Dorneanu ne-a relatat: „Eu am întâlniri frecvente cu Eric Trump, fiind parteneri de afaceri, însă pot într-adevăr să vă confirm că a existat o discuție legată de oportunitatea de a replica și în România colaborarea noastră deosebit de fructoasă din Statele Unite. Sper chiar să-l aduc pe Eric Trump în România cât mai curând pentru a-i prezenta concret imensele oportunități de pe piața imobiliară din țara noastră, de altfel cea mai dinamică din regiune. În primă fază intenționez să ne îndreptăm către zona Clujului, unde dezvoltările de noi proiecte rezidențiale și comerciale au cunoscut un boom fenomenal. Randamentele sunt la un nivel extrem de atractiv, iar fonduri de investiții precum „Atlantic Partners Investments Fund„, recent înființat alături de partenerul meu român, Avram Gal, se vor îndrepta invariabil către acest dinamic sector.
Un lucru mai puțin cunoscut este că familia Trump are o afinitate extraordinară față de România, iar asta se datorează în primul rând numeroșilor angajați și colaboratori români care activează la diferite niveluri în „Trump Organization”. Deși am auzit cu toții tot soiul de povești mai mult sau mai puțin faste despre cum sunt percepuți romanii în diverse țări de pe mapamond, să știți că in Statele Unite s-au dovedit extrem serioși și dedicați în ceea ce fac, devenind un adevărat model de integrare. Eric Trump spunea că în familia lor este apreciată cu precădere loialitatea romanilor, reușind să construiască relații trainice cu aceștia, bazate pe încredere.
Pot să vă spun, de asemenea, că perspectiva implicării familiei Trump în proiecte imobiliare din România a fost primită cu deschidere inclusiv de fiica ex-președintelui SUA, Ivanka Trump. Aceasta este direct implicată în designul și arhitectura proiectelor imobiliare dezvoltate sub emblema „Trump Organization”, iar provocarea de a merge pe o piață nouă, ca cea din România, a generat un real interes.
Așa cum am afirmat în repetate rânduri, intenționez să-mi pun în mișcare resursele și capitalul relațional pentru a pune România pe harta adevăratului business. Un imperiu de factura „Trump Organization” are disponibilitatea de a face pași către țara noastra atâta timp cât va găsi aici un mediu stabil și mai ales parteneri de încredere. Este nevoie de o schimbare de mentalitate, pentru că afacerile importante se întemeiază în primul rând pe încredere, și nu pe promisiunea unor câștiguri exorbitante realizate peste noapte. Atragerea unor asemenea investitori de calibru este relevantă nu doar din perspectivă financiară, ci și pentru asimilarea unor standarde de calitate ce vor seta noi repere în piața imobiliară autohtonă.
Cred în mod onest că relația cu Statele Unite este unul dintre pilonii esențiali în efortul României de a-și atinge adevăratul potențial. Pașii pe care îi întreprind acum au la bază inclusiv motivația de a reveni „acasă”. Iar când ma gândesc la România, ma refer de fapt la „România posibilă”, cea pe care avem datoria să o lăsăm moștenire copiilor noștri.”