<
Actualitate

Mălina Coc la webinarului interactiv „DUPĂ BAC EU CE MĂ FAC?”

Mălina Coc: Salutare tuturor,
Vă mulțumesc pentru invitația de a vorbi în cadrul webinarului interactiv DUPĂ BAC EU CE MĂ FAC?
Un webinar care iată vine în sprijinul tinerilor aflați la început de drum și care deseori se întreabă încotro să o apuce după finalizarea studiilor. Aș vrea să încep prin a vă spune că mă bucură enorm să mă alătur unor astfel de inițiative și sper din suflet ca povestea mea să inspire și să dea curaj tuturor celor care ne urmăresc să nu înceteze niciodată să-și urmeze visurile.


Poate sună a clișeu, tocmai de aceea vreau să încep povestea carierei mele cu momentul 0. Care a fost acesta? Ei bine, prin 2009 când eram proaspătă absolventă a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, specializarea finanțe bănci. Nu știu câți vă mai amintiți, dar în acea perioadă era o criză financiară, iar domeniul bancar nu era chiar în perioada de glorie, deci nici un job în bancă nu era ușor de găsit.


Gândindu-mă încotro să o apuc, am analizat cu maximă maturitate ce altceva știu să fac sau cel puțin ce anume mi-ar plăcea să fac. Și atunci după o analiză introspectivă, mi-am dat seama că întotdeauna am fost pasionată de fashion și beauty. Bineînțeles că au fost și persoane care au crezut că nu voi reuși sau credeau că e o etapă și va trece. Dar nu a trecut! Și vă mărturisesc că momentul în care am pășit pentru prima dată în salon, ca și ucenic, am simțit că acolo este locul meu! Trainerul meu de atunci a devenit mentorul meu și aveam deja întipărit în minte cum voi fi ca și trainer.


Am început de jos, la fel ca toată lumea, am început cu un curs, iar astfel am obținut primul meu job într-un salon de cosmetică. În tot acest timp mi-am dezvoltat foarte mult modul de aplicare a procedurilor astfel încât să fie cât mai estetice. Astfel, stilizarea sprâncenelor într-o formă grafică care era atunci în trend, m-au făcut în scurt timp destul de cunoscută, iar numărul clientelor creștea constant.
Lucrând cu atât de multe cliente, au apărut și primele frustrări pentru că aveam și multe cliente care veneau cu forme ciudate sau pe care deja nu le mai puteam ajuta pentru că nu mai aveau păr în sprâncene. Așa că am început să caut soluții, iar soluția găsită pentru a veni în sprijinul clientelor mele era micropigmentarea. Am citit, am răscolit internetul și m-am decis să mă înscriu la un curs în Ungaria, unde am avut șansa să lucrez cu cei mai buni traineri dermopigmentiști.


La terminarea acestui curs eram nerăbdătoare să mă întorc acasă și să aplic tot ceea ce am învățat în Ungaria. În România, în perioada aceea era o procedură destul de nouă și erau foarte puțini specialiști care să folosească corect tehnica micropigmentării pentru stilizarea sprâncenelor. (marea majoritate executau tehnica cu pigmenți corporali, ceea ce a dus la o neîncredere a clientelor în această procedură).
Cu toate acestea, eu am continuat să mă specializez pe această procedură pentru că îmi doream ca lucrările mele să fie impecabile și să fie cât mai aproape de natural. Am ajuns la peste 5.000 de procedure, plus alte cursuri de specializare, iar astăzi am reușit să dezvolt propria tehnică de micropigmentare a sprâncenelor și să fiu trainerul care visam să fiu în 2009.


Deși mulți consideră acest domeniu banal, vă asigur că fără ambiție, motivație și multă muncă, nu oricine reușește să facă performanță. Acest domeniu este dedicat profesioniștilor care își doresc să avanseze și care nu se plafonează. Spun asta pentru că, fie că vorbim de makeup, cosmetică sau orice altceva din sfera de beauty, mereu trebuie să te adaptezi, să inovezi, să fii în trend. Iar trendul trebuie să înveți să-l adaptezi nevoilor fiecărui client în parte, dar în același timp să îți păstrezi și valorile tale ca stilist.
Eu am mizat întotdeauna pe frumusețea naturală, iar atunci când aplic orice procedură încerc să evidențiez trăsăturile fiecărui chip și să mă ghidez după forma naturală. Acest lucru face parte din rețeta succesului meu care m-a adus în topul preferințelor clientelor, iar mulțumirea cea mai mare este atunci când văd bucuria din ochii lor. Acest lucru mă motivează să devin din ce în ce mai bună în ceea ce fac.


Așa că astăzi spun cu toată convingerea să vă urmați visurile, indiferent de ce spune x sau y, urmează-ți instinctul și fă ceea ce îți place pentru că așa vei ajunge să faci performanță. Și eu la rândul meu am auzit deseori că a munci într-un salon de estetică este pentru cei mai puțin inteligenți sau alte stereotipuri create de oameni, dar dacă vă pasionează acest domeniu, nu plecați urechea la nimic altceva. Domeniul de beauty este nelimitat atât din punct de vedere profesional, artistic sau financiar. Chiar dacă vă loviți de voci care vă spun că nu aveți talent sau că vă lipsește îndemânarea, etc nu vă dați bătuți niciodată.
Eu de exemplu niciodată n-am simțit că aș avea înclinații pe partea artistică, dar în prezent mă consider un artist. Îndrăznesc să spun asta după ani de zile în care am lucrat foarte mult până am reușit să îmi dezvolt această abilitate și am reușit să-mi dezvolt o tehnică proprie de micropigmentare a sprâncenelor, iar acest lucru a fost posibil, repet, doar prin multă muncă și foarte multe proceduri aplicate și nu în ultimul rând prin dorința de a fi mai bună în fiecare zi.
Vorbind de partea financiară, acest domeniu este foarte motivant.

N-aș putea să vă zic cât câștig eu pentru că nu mi se pare etic, dar vreau să vă spun că există colegi sau mari traineri ai Europei care au ajuns să câștige lunar zeci de mii de euro poate chiar sute. Și o să vă dau un exemplu, Sviatoslav este un mare trainer al Europei care a format mulți artiști care la rândul lor predau iar un singur masterclass de-a lui care durează două zile costă aproximativ 1000 €, iar locurile ocupate sunt de minim 50-60 de cursanți. Așa că doar din acest exemplu care mi-a venit acum în minte vă puteți da seama cât încasează un mare trainer la un singur masterclass.
Profesional vorbind, deviza mea este următoarea: dacă ești o persoană determinată poți să te detașezi cu succes de la a fi un profesionist mediocru în a fi un profesionist de top doar prin educație ceea ce înseamnă participarea la cursuri și prin dezvoltarea personală.
Așa că dacă îți dorești să intri în acest domeniu din punctul meu de vedere posibilitățile sunt nemărginite.

Sper din suflet ca povestea mea să vă inspire și să vă urmați visurile indiferent de domeniul pe care îl alegeți.

Vă mulțumesc pentru atenție și dacă aveți și alte curiozități vă stau la dispoziție.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS