<
Actualitate

Linie de gardă în specialitatea Anestezie-Terapie Intensivă la Spitalul de Recuperare

Linie de gardă în specialitatea Anestezie-Terapie Intensivă la Spitalul de Recuperare

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, va supune aprobării plenului deliberativului județean o inițiativă ce vizează modificarea modului de organizare și funcționare, respectiv a structurii organizatorice a Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.
Astfel, în vederea eficientizării activității medicale desfășurate în cadrul spitalului aflat sub autoritatea Consiliului Județean, urmează a se înființa o linie de gardă, de sine stătătoare, în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă (ATI). În prezent, la nivelul unității medicale există un număr de trei linii de gardă, respectiv o linie în specialitatea cardiologie, o linie în specialitatea neurologie și o linie comună în specialitățile ortopedie și traumatologie, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și ATI.
,,Ceea ce urmărim prin înființarea acestei linii de gardă este să contribuim la creșterea calității actului medical, oferind un plus de siguranță pacienților. În contextul în care evoluția pacienților va fi permanent supravegheată de specialiști pregătiți să intervină, riscurile la adresa vieții și a sănătății acestora vor fi considerabil diminuate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
Motivația care stă la baza acestei măsuri se referă la faptul că există un număr semnificativ de pacienți spitalizați și tratați în anumite specialități ce necesită monitorizare permanentă de către un medic ATI. Practic, prin asigurarea acestui serviciu medical sunt mult diminuate riscurile unor posibile complicații consecutive patologiei de bază sau ulterioare intervenției chirurgicale. Totodată, resursele alocate fiecărui caz în parte vor putea fi utilizate în mod optim, iar beneficiile referitoare la starea de sănătate a pacienților cu o patologie complexă și cu posibil risc vital vor fi maximizate. Nu în ultimul rând și, extrem de important, în cazul unei evoluții medicale nefavorabile a cazurilor, este garantată prezența unei echipe multidisciplinare de intervenție.
În același timp, necesitatea înființării acestei linii de gardă ATI de sine stătătoare este dată inclusiv de faptul că în cadrul Spitalului de Recuperare se derulează o serie de programe naționale de sănătate, respectiv cel de boli cardiovasculare, de ortopedie și programul național de oncologie – Subprogramul de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endoprotezare. Astfel, pacienții incluși în cadrul acestor programe necesită asistență medicală în specialitatea ATI prin supraveghere medicală permanentă, aceasta reprezentând un criteriu de eligibilitate a unităților medicale participante.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS