<
Actualitate

La Turda se va înființa Centrul de colectare pentru deșeuri prin aport voluntar

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor au anunţat în luna septembrie, printr-un comunicat de presă lansarea, în perioada 22 septembrie – 22 noiembrie 2022, a primei runde de atragere de fonduri pentru subinvestiția I.1.A. Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar din PlanulNațional de Redresare și Reziliență 2020 – 2026.

Obiectivul general al acestei subinvestiții esteaccelerarea procesului de extindere și de modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România. Accentul este pus pecolectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare, în vedereaconformării cu directivele aplicabile șitranziției la economia circulară.

De asemenea, se urmărește dezvoltarea unuimanagement eficient al deșeurilor, prinsuplimentarea capacităților de colectareseparată, pregătire pentru reutilizare șivalorificare a deșeurilor, în vedereacontinuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranzițieila economia circulară.

Municipiul Turda s-a constituit ca solicitant eligibil încadrul acestui proiect, fapt pentru care a cerut votul consilierilorlocali pentru depunerea documentației pentru obținereafondurilor.

Valoarea maximä eligibilăa proiectului este 3.830.914,00 lei fără TVA, buget alocat prin Ghidul de finanțare aferentecererii de proiecte.

Sursele de finantare ale proiectului:

100% din cheltuielile eligibile ale proiectului — finanțate din Planul National de Redresare și Reziliență, TVA aferent cheltuielilor eligibile ale proiectului — suportatede la bugetul de stat,

Cheltuielile neeligibile ale proiectului, daca este cazul, – finanțate din bugetul local.

Centrele de colectare prin aport voluntarvor asigura colectarea separată a deșeurilormenajere ce nu pot fi colectate în sistemdoor-to-door, respectiv deșeuri reciclabile șibiodeșeuri ce nu  pot fi colectate în pubeleleindividuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, bateriiuzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări.

Suprafața minim necesară pentru implementarea acestui tip de proiect este de 2 418,85 mp.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS