Judeţul Cluj este pe locul II în ţară după Bucureşti la dosare care au ca obiect infracţiuni de trafic şi deţinere de droguri! Autorităţile judeţene ignoră total fenomenul!
Conform Agenţiei Naţionale Antidrog Cluj 1.455 de dosare au avut ca obiect infracţiuni de trafic şi deţinere de droguri în 2018, pe locul II în ţară după Bucureşti. Mai grav este faptul că fenomenul a luat amploare, numărul de dosare fiind de 3,5 ori mai mare faţă de anul 2017!
În urmă cu un an, în mai 2018, am atras atenţia autorităţilor judeţene, celor din Consiliul Judeţean Cluj şi în special domnului Alin Tişe să respecte `PLANUL DE ACŢIUNE pentru implementarea Strategiei judeţene antidrog în perioada 2017 – 2020 la nivelul Județului Cluj` care avea ca obiective generale REDUCEREA TRAFICULUI ŞI CONSUMULUI DE DROGURI din judeţul Cluj, cu un plan riguros de acţiuni, evenimente, termene clare, ANUALE, până în 2020.
14 luni au trecut de la acel apel şi NICIO MĂSURĂ NU A FOST LUATĂ !
Executivul Consiliului Judeţean Cluj şi-a asumat această responsabilitate, prin urmare, domnule Alin Tişe, care este stadiul strategiei antidrog a Clujului, pe care v-aţi asumat-o în 2017? Chiar trebuie să se producă o tragedie pentru a vă trezi la realitate?
În acelaşi timp, le solicit consilierilor judeţeni din ATOP Cluj (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj) un raport în scris cu privire la situaţia alarmantă prezentată de Agenţia Naţională Antidrog Cluj şi DIICOT Cluj. Oare chiar încasaţi nişte bani lunar fără măcar să vă pese de viitorul copiilor şi nepoţilor voştri?
Solicit tuturor consilierilor judeţeni, preşedintelui Alin Tişe, vicepreşedinţilor instituţiei, măsuri concrete şi imediate pentru stoparea creşterii consumului de droguri în Cluj şi un plan pe termen mediu şi lung. Această speţă trebuie să fie pe primul loc în ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Judeţean Cluj!