Autovehiculele electrice sunt tot mai frecvent întâlnite în trafic, fapt ce ne dă încredere în alternativele menite să scadă nivelul noxelor și zgomotului din zonele urbane în viitor.
Orice tehnologie nouă vine la pachet și cu responsabilități, iar pompierii se gândesc în primul rând ce se întâmplă cu aceste autovehicule în caz de accident sau incendiu.
Un exercițiu complex pentru verificarea concepției de intervenție și exersarea metodelor diferite de stingere a avut loc în această săptămână, la hala garare și reîncărcare autobuzelor electrice din cadrul companiei de Transport Urban Public Turda.
Astfel, pompierii au putut studia alături de tehnicienii avizați care sunt punctele sensibile ale acestor noi tehnologii, care sunt parametrii din instalațiile și bateriile acestora, dar și ce trebuie să facă pentru a fi în siguranță când intervin la accidente sau incendii în care sunt implicate astfel de autovehicule.
Pe această cale vă reamintim încă o dată importanța verificării și menținerii în stare de funcționare a stingătoarelor cu pulbere, cele mai uzuale mijloace de primă intervenție, care pot stinge la debut incendiile, chiar și la instalațiile electrice, oferind în același timp protecție împotriva electrocutării pentru persoanele care le folosesc.