Deși pandemia și-a spus cuvântul asupra artiștilor, evenimentele culturale fiind o lipsă mare în rândul cetățenilor, totuși, producțiile muzicale și videoclipurile au explodat în pandemie. Cum toată lumea s-a mutat în online, a fost un bun prilej pentru artiștii de pretutindeni să își etaleze noutățile în materie de muzică… în special muzică populară. Despre acest lucru vrem să vorbim și în acest interviu cu îndrăgita artistă de muzică populară Teodora Larisa Petruț. Cunoscută la nivel național, tânăra în vârstă de 19 ani este recunoscută pentru autenticitate și pentru promovarea valorilor naționaliste. Crescută în sânul familiei, ocrotită de Dumnezeu, tânăra solistă a învățat repede tradițiile lăsate de strămoși și s-a evidențiat încă de mică prin cuvânt și cânt. Cu câteva albume de poezii lansate, Teodora a reușit să transpună trăirile și emoțiile în arta poetică.
Teodora Petruț promite mult, iar dacă va merge pe acest drum al folclorului autentic ( fie vorba între noi, are voce pentru orice gen muzical) va reuși, în viitor, să fie pusă la loc de cinste. După cum puteți vedea, se dorește, pas cu pas, renunțarea la tradiții și obiceiuri și la lucrurile pe care le-am învățat de la bunici. De aceea, când mai întâlnim oameni devotați și buni patrioți vrem să îi promovăm.
Mai jos, un interviu cu și despre cea mai nouă melodie lansată de Teodora Larisa Petruț
Apropos… linia melodică și versurile sunt făcute chiar de ea. Felicitările noastre.
Rep.: De unde inspirația pentru noua ta piesă?
T.P.: La fel ca toate lucrurile pe care le fac, și această piesă a venit din suflet și se îndreaptă către suflete. Îndrăgostită de tot ce înseamnă tradiție și folclor autentic românesc, încerc să valorific darul primit de la Dumnezeu în cel mai pur mod cu putință- cântecul zărăndean.
Rep.: Cunoscând talentul tău pentru scris, aș vrea să ne povestești puțin despre cum au luat naștere versurile cântecului “M-o făcut măicuța mea”!
T.P.: Altar al creației divine, natura este o sursă inepuizabilă de inspirație pentru mine. Se putea ca povestea cântecului să prindă contur altundeva? Am scris versurile în primăvara anului trecut, în armonia ciripitului de păsări și bucurându-mă de toată frumusețea pe care o oferă colțul de Rai în care m-am născut- satul meu.
Rep.: Ai avut emoții la împărtășirea proiectului tău muzical cu cei din jur?
T.P.: Desigur! Emoții constructive, trăiri unice și cu totul deosebite. De fiecare dată când urmează să fac cunoscut un cântec, o poezie, ori ceva ce mă reprezintă, consider că ofer lumii “o parte din inima mea” și îmi doresc să fie primită cu bucurie și interes. Eu nu fac nimic pentru mine, la fel cum nu fac nici pentru ceilalți. Ceea ce fac eu e din suflet și pentru suflete, căci sufletul trebuie pus înaintea a ceea ce vedem și auzim. Arta este despre CE și CÂT simțim, arta e parte din noi.
Rep:. Ai ales un loc deosebit și era imposibil să nu remarcăm costumul frumos pe care l-ai purtat. Crezi că e important pentru un artist să armonizeze ceea ce oamenii urmează să audă cu ceea ce urmează să vadă?
T.P.: Într-adevăr este un loc cu totul special. Ca să răspund la întrebare, sigur că este important! Și aici, ca în toate, există, sau ar trebui să existe un echilibru perfect. Personal, am încercat cât mai mult cu putință să mă agăț de rădăcinile noastre și de autentic. Am încercat să aduc la viață, prin cântecul, portul și atitudinea mea, imaginea fetei de demult, atașată de lucrul câmpului și hora din sat, nerăbdătoare să își întâlnească “badea” care să o învârtă la joc.
Rep.: Cine te-a sprijinit în realizarea acestui proiect și cât de mult înseamnă pentru tine?
T.P.: Toți cei care cred în mine și își doresc să creadă și alții. Pentru mine înseamnă foarte mult fiecare asemenea nou proiect, înainte de toate pentru că îmi oferă posibilitatea să mă exprim și să transmit oamenilor ceea ce mă definește. Muzica e o punte care ne leagă între noi și ne face să fim mai buni. E ceva dincolo de cuvinte, e ceva care se trăiește și se simte. Nu e suficient doar să asculți.
Rep.: De ce autentic și nu altceva?
T.P.: Pentru că trebuie să învățăm să ne cunoaștem și să ne respectăm identitatea. Pentru că ne reprezintă și pentru că ne curge prin vene. Pentru că ne naștem odată cu el și pentru că ne deosebește de ceilalți. Pentru că trebuie să rămână și să impresioneze.
Rep.: Un mesaj pentru cei care ne urmăresc.
T.P. Le voi transmite doar un “mulțumesc”, sincer și plin de emoții. Mulțumesc pentru că mă prețuiesc și mă susțin, pentru că iubesc și apreciază munca mea. Sunt fericită să știu că însemn ceva pentru inimile lor! Le spun și acum, la fel ca altă dată, să-și iubească țara și pe Dumnezeu!