<
Actualitate

Interviu cu Udrea Iuliu-Ovidiu aflat la final de carieră ca și asistent medical din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda

Interviu cu Udrea Iuliu-Ovidiu aflat la final de carieră ca și asistent medical din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda

Salvatorii pompieri au un stil de viață, sunt o combinație perfectă dintre cuvintele: disciplină, adrenalină, devotament, echilibru și multă dragoste față de semeni și tot ce ne înconjoară.

Iubirea pentru aproapele nostru este o virtute pe care bunul Dumnezeu o lasă în fiecare dintre noi, totul depinde de fiecare cât o ,,cultivă”. Vocația  de a pune în aplicare ceea ce a lăsat divinitatea rămâne la latitudinea noastră. Meseria în care salvezi oameni, este un har și presupune foarte multă pasiune și abnegație. Ce e și mai important este că aceiași pasiune i-a insuflat-o și fetei sale care face voluntariat la SMURD.  În acest scurt material, Ziarul 21 are onoarea de-al avea ca intervievat  pe d-nul Udrea Iuliu-Ovidiu aflat la final de carieră ca și asistent medical din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda:

Rep.: Pentru cititorii noștri te rog să te prezinți.

Udrea Iuliu Ovidiu-Mă numesc Udrea Iuliu Ovidiu,  sunt născut în Câmpia Turzii în 20.10.1970.  Sunt căsătorit și din rodul iubirii noastre avem o fată de care suntem tare mândri.  Am copilărit și crescut în cartierul Sâncrai din orașul nostru.

Rep.: Unde ai făcut școală  primară și gimnazial, dar și alte forme de învățământ?

Udrea Iuliu Ovidiu: -Scoala primară și gimnazială am făcut-o la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, liceul la Liceul Industrial Câmpia  Turzii. De asemenea am absolvit și  Facultate Relații Internaționale și Studii Europene din Cluj și am absolvit și  Scoala Postliceala de Asistenți Medicali.

Rep.:  Câți ani ai lucrat și între ce ani?

Udrea Iuliu OvidiuDin 1995 și până în 2003  am servit patria  la Batalionul de Parașutiși  de la Luna după care din 2003  și până în 2007 m-am mutat la aviație tot la Luna. În 2007 s-a ivit oportunitatea de a deveni subofițer la I.SU. Cluj în cadrul  Detașamentului de Pompieri Turda, nu am stat pe gânduri și am plecat acolo.

Rep.: Când te-ai angajat la pompieri și de ce?

Udrea Iuliu Ovidiu-Am ales meseria de pompier în anul 2007 din dorința de a interacționa și ajuta direct oamenii din comunitate. Acest domeniu este unul dinamic cu diverse provocări, fiecare este diferit, fiecare persoana este unică, fiecare are o altă poveste de viața.

Rep.: Ce  te-a inspirat să devii pompier?

Udrea Iuliu Ovidiu: Meseria de pompier presupune o pregătire continuă din toate punctele de vedere: fizic, psihic și teoretic. Lacunele și nesiguranța nu își au locul în această meserie, presupune stăpânirea de sine și gestionarea cu seriozitate și siguranța a tuturor situațiilor apărute.

Rep.: Cum te-ai pregătit pentru meseria de pompier?

Udrea Iuliu Ovidiu: -Pentru a îmbrățișa această meserie trebuie să îți asumi un anume stil de viață, astfel pompierii sunt o combinație perfectă dintre cuvintele: disciplină, adrenalină, devotament, echilibru și multă dragoste față de semeni și tot ce ne înconjoară.

Rep.: La sfârșitul carierei, de ce realizare ați fi cel mai mândru?

Udrea Iuliu Ovidiu-Acum la sfârșit de carieră mă consider împlinit sufletește și sunt mândru că am putut să îmi ajut semenii și mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine.

Rep: Tată și fiică la aceeași unitate de pompieri, câteva cuvinte.

Udrea Iuliu Ovidiu-Știm cu toții că părinții sunt modele pentru copiii lor, la fel și în familia noastră am inspirat-o mereu pe Neptina. Ea a ales să își petreacă timpul liber ca și voluntar Smurd din respect și considerație pentru această meserie.

Rep.: Care sunt planurile tale de viitor? 

Udrea Iuliu Ovidiu-Încă nu mi-am făcut planuri de viitor, încă mi-e greu să realizez ca am încheiat un capitol frumos din cariera de salvator.

Rep.: Ce te-a determinat să faci voluntariat alături de tatăl tău?

Udrea Neptina, elevă în clasa a X-a, la Liceul Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii: -Am crescut înconjurată de poveștile tatălui meu. Povești adevărate de viață, pline de emoție și acțiune. Îmi amintesc cum tata pleca în misiuni în zone afectate de furia naturii și am trăit într-o pandemie în care tata  a fost în linia I, apoi a început războiul iar el a fost la graniță pentru a sprijini refugiații greu încercați de viață. De fiecare dată am văzut pe chipul lui tata satisfacția că a putut face ceva pentru semenii noștri. Când am vazut anunțul de la I.S.U. Cluj cu programul ,,Salvator din pasiune” am știu că asta îmi doresc, să fac și eu măcar o parte din ceea ce a făcut tata. Deși sunt doar la început aștept cu nerăbdare fiecare tură alături de salvatori.

 

ISU Turda: -Colegul nostru de la Detașamentul Turda, plutonier adjutant șefUdrea Ovidiu, și-a iubit atât de mult meseria, încât i-a transmis pasiunea și fiicei sale. Drept urmare, Neptina a urmat cursurile programului “Salvator din Pasiune” și a devenit voluntar pe ambulanțele SMURD.

Momentul trecerii în rezervă vine în cariera fiecărui militar, astfel că Ovidiu a ținut să efectueze ultimele gărzi alături de Neptina. După ce și-au încheiat tura, cei doi au refăcut o fotografie atât de dragă. Probabil că de acolo a început totul!

Felicitări din partea noastră!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS