<
Actualitate

Interviu cu Orian Mădălina, autoarea a două cărți „Logo-armonia de acasă”

Copiii mei sunt dascălii mei cei mai importanți

Dragostea pentru valorile umane trebuie să fie un crez pentru orice creștin. Pasiunea și tenacitatea de a promova esteticul frumos al vieții reprezintă o virtute. Pornind de la titlul acestui articol ,,Copiii mei sunt dascălii mei cei mai importanți” ne dăm seama cât de importantă este relația între copil și mamă. Încă de mici, copiii au nevoie în permanență de grija și atenția părinților, de nevoile lor pe toată perioada copilăriei. De ceva timp urmăresc cu mare atenție pe rețelele de socializare o minunată doamnă care promovează iubirea și armonia dintre copil și părinte, dar, mai bine haideți să facem cunoștință cu Orian Mădălina, autoarea a două cărți „Logo-armonia de acasă”.

Rep.:  Pentru început vreau să vă spun că v-am urmărit  toate postările de pe Facebook și nu numai, despre modul de a împărtăși și altora experiența de viață. Vă mulțumesc că ați acceptat să ne acordați acest interviu cititorilor săptămânalului Ziarul 21. Puteți să ne dați câteva date biografice?

Orian Mădălina:În primul rând vreau să-ți mulțumesc pentru acest interviu. E deosebit de onorant pentru mine să am ocazia să vorbesc despre mine, despre ceea ce fac, în fața cititorilor orașului meu de suflet, prin intermediul Ziarului 21. Mă numesc Orian Mădălina și m-am născut într-o frumoasă zi de primăvară, a cincea din luna mai, în anul 1988, în spitalul municipal din Turda. Cu toate că părinții mei locuiau în Cluj, mama și-a dorit să fie aproape de soacra ei atunci când naște, bunicii mei din partea tatălui fiind din comuna Călărași. Am crescut în Cluj-Napoca, alături de părinții mei și de fratele meu cu 4 ani mai mic.

Rep.: Vă rog să ne spuneți unde ați făcut școala primară, gimnazială, liceul sau alte forme de învățământ absolvite.

Orian Mădălina:Clasele I-VIII le-am făcut la liceul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, școala cea mai apropiată de blocul în care locuiam. Am urmat liceul la Alba-Iulia, în cadrul Colegiului Militar Liceal ”Mihai Viteazul”. Parcursul firesc a fost alegerea unei instituții militare de învățământ superior iar aceasta a fost Academia Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” din Brașov. A fost bucurie mare în familia noastră când am intrat a 4-a din cele 5 locuri alocate fetelor în arma artilerie și rachete antiaeriene, singura specialitate disponibilă în acel an. Am absolvit cursurile academiei în anul 2009 iar din 2010 lucrez în cadrul Bazei 71 Aeriană din Câmpia Turzii, ca ofițer, aceasta fiind unitatea aleasă de mine la repartiție.

Rep.: Despre familie ce ne puteți spune?

Orian Mădălina:Spun că acesta e orașul meu de suflet deoarece aici mi-am întemeiat familia și aici cresc copiii mei. Aici la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii l-am cunoscut pe soțul meu, cadru militar și el în cadrul bazei, ne-am căsătorit și ne-am așezat în Câmpia Turzii, locul în care locuim și în prezent. Am devenit mamă de fată în martie 2012 și de băiat în septembrie 2013.

Rep.: Știu că la naștere fetița a avut probleme medicale, puteți să ne spuneți câteva aspecte în acest sens?

Orian Mădălina:Am avut șansa de a fi părintele unei fetițe speciale, care mi-a schimbat complet viața. Ea s-a născut cu cheilopalatoschizis sau despicătură unilaterală totală stânga sau gură-de-lup, denumirea cunoscută în popor. Îngrijirea unui copil cu o astfel de afecțiune presupune dobândirea de informații și abilități speciale deoarece ea a avut dificultăți în ceea ce privește deglutiția (mâncat, băut, înghițit), respirația, a necesitat intervenții chirurgicale și ortodontice și a prezentat tulburări de limbaj. M-am înarmat cu răbdare deoarece am știut de la început faptul că recuperarea ei implică un demers complex și de lungă durată. Când s-a născut băiețelul meu era perfect din punct de vedere fizic și fiziologic dar a împrumutat limbajul surorii lui mai mare. Acela a fost momentul în care am început să mă interesez și documentez serios pe partea de limbaj și comunicare. Am început partea de recuperare în ceea ce privește limbajul copiilor în Câmpia Turzii. A existat un moment în care nu am mai avut logoped în oraș (așa cum se întâmplă adesea în orașele mici) și am fost nevoiți să mergem la Cluj pentru logopedie. Era extrem de dificil și destul de costisitor pentru noi ca să mergem chiar și o dată pe săptămână pentru terapie în Cluj. În plus, o ședință pe săptămână e prea puțin pentru înregistrarea unui progres notabil.

Rep.: Care vă sunt hobby-urile?

Orian Mădălina: Trebuie să recunosc că partea de psihologie m-a atras întotdeauna, în special, psihologia copilului. Mi se pare absolut fascinant să privești lumea prin ochii unui copil și să observi felul în care el își crează realitatea și se adaptează la lume. După absolvirea acadmiei am urmat cursuri de masterat în cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, specialitatea Managementul Resurselor Umane. Întotdeauna mi-au plăcut oamenii, mi-a fost drag să lucrez cu oamenii dar adevărata împlinire a venit după ce am terminat masteratul de Terapia Limbajului și Audiologie Educațională, tot la UBB, și am început să lucrez cu copiii pe partea de limbaj. Limbajul și comunicarea, parenting-ul și psihopedagogia au devenit pasiunile mele. Tocmai de aceea, din toamnă sunt din nou studentă la Psihopedagogie Specială. Ca pasiuni îmi place mult să citesc, mai ales din domeniile care mă interesează, dar îmi plac mult și cărțile de dezvoltare personală și spiritualitate, parapsihologie. Cred că suntem permanent elevi în școala vieții, avem mereu de învățat și e o datorie personală față de propria persoană de a crește, de a evolua. Îmi place să fac mișcare, să ies în natură și mă preocupă partea de nutriție și psihonutriție.

Rep.: Uitându-mă pe internet la postările dumneavoastră amdat peste expresia „Sunt un părinte special nu pentru că am un copil special, ci pentru că am onoarea să învăț lecția iubirii și a răbdării de la acest copil minunat și sunt fericită că acest copil m-a ales să-i fiu mamă”.

Orian Mădălina: Reprezintă crezul meu (și al altor oameni însemnați ca valoare cum e prof. Dulcan, de al căror nume mă folosesc adesea pentru a face credibile convingerile mele) că atunci când venim la întrupare pe minunata Planetă Albastră ne facem un plan de viață. Acest plan de viață include persoanele, locurile, evenimentele care vor avea loc în viața noastră pentru a ajunge la dobândirea unor lecții valoroase pentru sufletul nostru. Cu părinții noștri facem un contract iar noi venim la viața pe pământ printr-un DA oferit de către părinții noștri, care reprezintă iubirea lor necondiționată (la nivel de suflete). Fără acest contract, viața nu poate începe. Copiii mei sunt dascălii mei cei mai importanți și mi-au oferit cele mai valoroase lecții. Cum aș putea să mă simt altfel decât fericită pentru că mi-au oferit această onoare?

Rep.: Vreau să vă rog să îmi spuneți dacă activați în vreun ONG?

Orian Mădălina:În prezent, în timpul liber, activez ca voluntar în cadrul Asociației Autism Câmpia Turzii, locul de unde am început ședințele de logopedie cu fetița mea. Sunt foarte recunoscătoare fetelor din cadrul asociației pentru șansa pe care mi-au oferit-o, aceea de a lua parte la recuperarea copiilor din cadrul asociației, pe partea de limbaj și comunicare. Mulțumesc mult și părinților care îmi oferă încrederea de a lucra cu copiii lor!

Rep.: Fiind prieten v-am urmărit îndeaproape toate postările pe rețelele de socializare, ne puteți spune ceva?

Orian Mădălina:Am apărut pe rețelele de socializare deoarece cred că am un mesaj de transmis părinților. Începusem să scriu o carte despre tot ceea ce cred că aveam de spus dar simțeam că nu e suficient. Așa că, am urmat un curs de public speaking și mi-am făcut curajul de a livra în mediul online materiale cu conținut valoros (așa îl consider eu, fiecare poate aprecia asta). Vor mai urma astfel de materiale și pe alte rețele. Semnalele pe care le-am primit e că au fost bine primite și de folos, celor care aveau nevoie de acel mesaj. Nu este bucurie mai mare decât să știi că ai putut ajuta un semen, chiar și cu o vorbă bună.

Rep.: Știu că ați scris două cărți, despre ce este vorba?

Orian Mădălina:Seria „Logo-armonia de acasă” cuprinde lecțiile pe care eu le-am învățat, atât ca părinte de copil special cât și pe partea de limbaj și comunicare (logopedie). Anul trecut am reușit să finalizez manuscrisul seriei iar anul acesta a apărut la editura Quarto. Primul volum este „De la copilul meu, la copilul din mine. Ce am învățat fiind părinte de copil special” și are ca scop încurajarea părinților care se simt depășiți de provocările vieții și e o trecere de la povestea sufletului meu către sufletul cititorului cu informații din sfera parapsihologiei, spiritualității și psihoterapiei. Volumul al doilea, intitulat „De la părinte, la părinte-terapeut. Logopedie practică, pe înțelesul tuturor”este un set de instrumente și informații științifice, studii de caz și aplicații concrete din sfera logopediei și psihopedagogiei, în care folosesc un limbaj accesibil oricui, cu termenii științifici explicați, menit să încurajeze părinții să înceapă un demers terapeutic de recuperare plin de iubire și benefic pentru copil.

Rep.: Pentru ceea ce ați realizat până în momentul de față, cui vreți să  mulțumiți?

Orian Mădălina:O, Doamne, dacă e să enumăr persoanelor cărora trebuie să le mulțumesc, cred că nu ne ajunge un singur număr din acest ziar! În primul rând mulțumesc copiilor mei pentru lecțiile pe care mi le oferă zi de zi și pentru omul care devin datorită lor. Mulțumesc soțului meu pentru dragostea, sprijinul, încrederea și răbdarea pe care mi-a arătat-o întotdeauna. Trebuie să mulțumesc părinților mei pentru darul vieții. Și mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a oferit, pentru oamenii pe care i-a trimis în drumul meu (mentori, prieteni, colegi, copii, părinți, profesori, oameni de suflet și nu-s puțini deloc) și pentru bucuria de A FI din fiecare zi. Îți mulțumesc încă o dată ție pentru acest interviu și tuturor cititorilor care au avut răbdarea de a parcurge acest interviu până la sfârșit!

Rep.: În calitate de director al editurii QUATRO,  cum  ați perceput-o pe Orian Mădălina, legat de cele două cărți.

Mirela-Carmen Stancu, Director Editura QUARTO

-Despre Mădălina Orian, autoarea seriei de cărți Logo-armonia de acasă, am putea vorbi mult și tot nu am cuprinde ce am putea spune. Dacă ar trebui să o descriu în doar câteva cuvinte, aș spune că Blândețea și Bunătatea au ales-o să le reprezinte. Un om extraordinar, un suflet sensibil capabil să vadă dincolo de aparențe, o mamă mai mult decât perfectă, o scriitoare care are darul de a atinge, cu fiecare cuvânt așternut pe hârtie, inima cititorului, Mădălina este ființa care vrei să fie lângă tine atunci când visezi să traiești într-o lume mai bună. Este imposibil să nu observi și să nu fii impresionat, încă din prima clipă în care o întâlnești, de înțelepciunea și iubirea cu care abordează orice situație, mai mult sau mai puțin ieșită din cotidian. Colaborarea cu ea, ca autoare, a fost o încântare pentru toți membrii redacției. Ba mai mult, dacă ar fi să întrebam redactorii și tehnoredactorii cu care editura noastră colaborează, toți ar răspunde la unison: “O iubim!”.

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS