<
Actualitate

Interviu cu Marina Necula, Mrs. Sport: „Am lucrat destul pentru visul altuia, este momentul să lucrez și pentru visul meu”

După ce și-a petrecut foarte mulți ani în domeniul aviației, fiind însoțitoare de zbor, Marina Necula s-a hotărât să se reîntoarcă acasă, la Câmpia Turzii, pentru a-și investi economiile într-un bistro inedit. Și a reușit, pentru că Mrs. Sport a devenit, la scurt timp după inaugurare, unul dintre cele mai căutate localuri din tot județul Cluj. Alături de Marina, alte 3 persoane au investit suflet și bani pentru ca visul lor să meargă mai departe.


Iubitoare mare de sport, Marina și-a făcut un mic stadion din localul pe care îl administrează. Zeci de tricouri atârnă pe pereții restaurantului, aducându-ne aminte de perioada când fotbalul/sportul era pasiune. Toate elementele gândite de Marina & co, dau un aer occidental acestui bar/pub/bistro. D.p.d.v. gastronomic, Mrs. Sport este la un mare nivel, la prima vedere a meniului te simți ca un star. Toate felurile de mâncare au o denumire în ton cu locația. Că vorbim de tenis, handbal, hochei, volei, sau fotbal, toate sporturile pământului se regăsesc în aceată locație. Despre cafea și specialități de cafea nu mai spunem nimic… sunt senzație.
Despre aviație, provocări, scenarii, vise și familie, în rândurile de mai jos.

Rep.: De ce te-ai reîntors la Câmpia Turzii? 

Marina Necula: Lucrând atât de mulți ani în domeniul aviației oarecum îți schimbi mentalitatea, pentru că cunoști tot felul de oameni și ajungi să interacționezi cu tot felul de culturi și atunci îți spui: “am lucrat destul pentru visul altuia, este momentul să lucrez și pentru visul meu”.  Din acest motiv mi-am dat și demisia și înainte de toate era și familia, copilașii mei, pentru că am două fete de care trebuie să mă ocup, și am zis că a fost de ajuns cât am stat departe de ele. Și atunci am decis să fac ceva, dar să fiu și în preajma copiilor mei, să muncesc și pentru mine. Așa am ajuns să mă gândesc la acest concept cu alți trei oameni extraordinari de simpatici și plin de viață și aici mă refer la asociații mei Ștefania, Bianca și Rareș. Ștefania, o fostă colegă de-a mea stewardesă, iar Bianca și Rareș sunt niște tineri antreprenori din Câmpia Turzii. Mi-am pus mintea la contribuție, mai puțin mintea și mai mult sufletul și am vrut să facem un loc cât toată lumea. Asta a fost ideea. Pentru că am călătorit atât de mult, am văzut atâtea lucruri și atunci am zis că trebuie ceva să fie micuț și drăguț pentru că știi și tu că esențele tari se țin în sticluțe mici.

Rep.: Într-adevăr, această locație nu este foarte foarte mare, însă este foarte încăpătoare. Sunt și elemente foarte interesante aici pe terasă, acest bistro este  gândit ca un stadion de fotbal înminiatură. Sunt și foarte multe tricouri despre care o să discutăm puțin mai încolo. Intrarea laterală este gândită și făcută într-un stil de mare clasă. Care a fost viața ta la peste 10.000 metri?

Marina Necula: A fost o viață destul de interesantă, nici nu pot să-ți explic senzațiile pe care le ai la o asemenea înălțime, dar pot să spun că vezi lumea mai frumos de acolo de sus, o vezi mult mai bună. Am cunoscut oameni foarte interesanți, am cunoscut o cultură pe care nu am crezut că o să o cunosc vreodată iar locurile pe care le-am vizitat au atins diferite forme și oarecum m-au format. Pot să spun, cu mâna pe inimă, că datorită acestui job am evoluat foarte mult și spiritual și sufletește și intelectual. Mulțumesc lui Dumnezeu că am avut ocazia să mă construiesc ca om.

Rep.: În momentul în care spui despre cineva că lucrează pe postul este însoțitoare de zbor, automat în mintea noastră, ni se generează ideea că stewardesa are și face bani. Acum aveam o curiozitate, cât câștigă o stewardesă?

Marina Necula: Câștigă suficient de bine pentru a acoperi partea în care ești singură, tot timpul ești cu bagajul la ușă pregătită să mergi să zbori. Câștigă suficient de bine pentru că poate să-și acopere partea cu riscul pe care și l-a asumat, pentru că ești conștient că în momentul în care ai o situație de urgență, situația de urgență este chiar de urgență. Câștigă insuficient de bine pentru faptul că este departe de familie și că pierde orice contact cu ei. Aviația nu este un job, este un stil de viață.


Rep.: Putem observa pe rețelele de socializare, în special pe Instagram, cum stewardesele postează poze din diferite colțuri ale lumii și parcă totul este roz, totul este perfect…

Marina Necula: Da, fetele sunt în destinații extraordinare, în niște ținute impecabile, dar să știi că pentru toate acestea plătești. Dacă stau să pun în balanţă și dacă e să-ți dau un răspuns concret, consider că dacă vrei cu adevărat să devii stewardesă și alegi lucru acesta înseamnă că decizia ta este corectă.

Rep.: Tu ai făcut acest lucru, ai avut acest job de stewardesă până la un punct, până când ai spus că trebuie să fi alături de familia ta, de fetele tale…

Marina Necula: Așa este! Poți să o faci atât timp cât ești conștientă că nu le poți avea pe toate. În momentul în care decizi să continui acest stil de viață, îți asumi faptul că viața personală îți este un pic cumplită sau uneori chiar inexistentă. Eu am făcut-o cât am rezistat sufletește și când dorul a fost prea mare, am demisionat. Nu a fost o decizie pe care am rumegat-o nu știu cât timp, ci a fost pe moment.

Rep.: Ai recomanda fetelor să urmeze acest stil de viață?

Marina Necula: Din tot sufletul! Îți spun și de ce. Dacă începi la vârstă fragedă, cam de la 22 de ani, anii la care se formează stilul ăsta de viață, și meseria asta este aparte. În primul rând pentru că nu ai cum să nu te atingi de toate lucrurile pe care le vezi, oamenii pe care-i întâlnești, culturile fiecărei zone. Te formezi frumos și nu rămâi superficială, nu ajung să te preocupe doar cum arăți, pentru că conceptul de stewardesă este un concept extraordinar de amplu.
Nu este de ajuns ca o stewardesă  să fie doar frumoasă pentru că, spunea un mare clasic: „frumusețea ține exact 15 minute după care trebuie să știi ceva”. Acest concept te ajută să te formezi ca femeie. Le-aș recomanda din tot sufletul să încerce și să experimenteze lucrul acesta.

Rep.: De ce Mrs. Sport? De ce acest bistro legat de sport? De ce ai ales să investești  în Câmpia Turzii când puteai să investești în orice altă locație de pe acest pământ?

Marina Necula: Unde te naști este imposibil să nu ți se pună amprenta și am zis hai că e momentul să-mi dau mie o șansă și să-mi demonstrez că pot să fac ceva frumos într-un oraș mic care nu-ți oferă foarte multe posibilități. Provocarea este mult mai mare și implicarea este mult mai mare iar satisfacția pe care o ai în momentul în care ai un rezultat finit este extraordinară.

Rep.: Cum au primit clienții acest nou concept?

Marina Necula: Din punctul meu de vedere, pot să spun că a fost un real succes pentru că lumea din România gustă sportul de orice fel, în special fotbalul. La bistro vin sportivi din toate domeniile, din toate ramurile sportului. În momentul în care ne calcă pragul simt o atmosferă de familie pentru că asta am și vrut să creăm. Există și o doză de feminitate, nu știu dacă ai observat. Acest bistro are o atingere feminină. Sunt câteva elemente feminine în acest bistro. Are o anumită finețe.

Rep.: Să ne spui te rog și istoria acestor tricouri. Am observat că sunt tricouri nu doar din România ci și din Arabia Saudită și din alte țări. Cum ai intrat în posesia lor?

Marina Necula: Mie-mi place foarte mult sportul, se și poate observa, aceste tricouri l-am primit cadou de la diferite cunoștințe, diferiți prieteni, pentru că, cunosc foarte multă lume și au fost suficienți de drăguți ca să lase câte o amintire și să fac o colecție destul de numeroasă. Aici sunt doar o parte, o să mai fie câteva zeci de tricouri pe care o să le expun. Avem și tricoul naționalei semnat de către toți jucătorii echipei naționale de fotbal avem și un tricou al Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii. Am două tricouri de la derby-ulori ( Arabia Saudită- Al Nassr vs. Al Hilal). Am zburat cu echipa de fotbal și unul dintre cei din staff-ul echipei, român fiind, maseorul echipei, m-a ajutat și cu tricoul de Al Nassr.

Rep.: Cu ce se pot delecta clienții în acest bistro?

Marina Necula: Pofta îți vine mâncând și așa a fost și la noi. Oamenii au apreciat arta culinară. Mai mult decât atat, ne-au dat și nouă voie să ne lăsăm imaginația să-și spună cuvântul și să creăm artă pentru că suntem foarte atenți la detalii, la platingși la tacâmuri. Ai văzut că toate lucrurile au o legătură.

Rep.: Cum a trecut anul 2020 ținând cont de faptul că tu ai deschis în anul 2020, în anul pandemic?

Marina Necula: Conceptul a început în ianuarie, când am venit acasă și ne-am apucat de treabă și îți dai seama că până am pus cap la cap toate detaliile și am ajuns la concluzia că ăsta este rezultatul. A trecut ceva timp și au trecut câteva luni bune până în luna iulie când am deschis. Toată lumea m-a întrebat: „crezi că este momentul să deschizi așa ceva în mijlocul pandemiei?”. Răspunsul a fost:”Da, de ce nu?”. Pentru că oricine poate să facă când e bine, când e cald, când e soare, când e bine și e roz. Însă nu oricine poate să facă când toate acestea sunt împotriva lui, când chiar nimic nu te ajută. Mie-mi plac foarte mult provocările și atunci am zis să-i dăm bătaie.

Anul a fost cât de cât bine, nu pot să mă plâng pentru că chiar nu mă ajută cu nimic. Nu o să vină nimeni să-mi facă donație la ușă… Am supraviețuit frumos. Ne-am adunat toți și am zis că nu renunțăm și mergem mai departe. Acum iarăși intram în scenariul roșu și pe această cale „mulțumim” celor care au luat această decizie.


Rep.: Aceste decizii au afectat domeniul Horecaînsă toate au mers în lanț…

Marina Necula: Să știi că această pandemie și aceste decizii ne-au afectat implicit pe noi ca și persoane. Nu eram noi foarte sociabili înainte dar acum am devenit sălbatici. Nu ne ocupam noi foarte mult de dezvoltarea noastră personală dar acuma ne-am îndobitocit. Superficialitatea din păcate a luat amploare. Uită-te și la copii. Ceea ce fac copiii numai școala nu se numește… în fine.

Rep.: Ce servicii oferi în acest moment?

Marina Necula: Facem de toate pentru că așa mi se pare frumos. Dacă tot avem mult timp și înăuntru nu mai putem să avem activitate lărgim orizonturile și în exterior. Facem și catering, am făcut și meniul zilei dar doar pentru câteva companii din zonă. Nu vreau să fac un “meniul zilei” în interior, în bistro, pentru că nu vreau să merg în direcția aceea. O să introducem brunch-ul care mi se pare foarte mișto pentru că este o chestie culinară sănătoasă, din punct de vedere caloric, mâncare consistentă care poate să nu afecteze.

Rep.: Marina, introduci aceste brunch, dar trebuie să îi și familiarizezi pe clienți cu acest concept.

Marina Necula: De asta o să mă ocup personal pentru că îmi place foarte mult partea de promovare și știi că ce îți dă Dumnezeu este păcat să nu folosești. Eu cred că o să le explic într-un mod aparte, cum îmi place mie, și funny și complet și la subiect despre ceea ce este vorba și sper din suflet să prindă ca și cealalte preparate gastronomice pe care l-am implementat pe parcursul lunilor care au trecut. Am muncit toți foarte mult și chiar am pus suflet pentru a concepe un bistro placul tuturor.

Rep.: Noi ca și instituție de presă dorim să promovăm antreprenorii locali pentru că am simțit că este nevoie. În plus de asta, este foarte bine să ajuți pe cel de lângă tine și pentru că nu știi niciodată când se întoarce ajutorul. Un mesaj pentru clienți?

Marina Necula: Vă așteptăm cu mare drag, acest Covid nu ne va opri. Vom face lucruri frumoase și sper din tot sufletul să treacă perioada asta de scenariu roșu și să putem ajunge chiar și la evenimente pe plan sportiv.

Rep.: Succes! Îți mulțumim pentru timpul acordat!

Marina Necula: Eu vă mulțumesc în numele colegilor mei pentru acest interviu. Vă mai așteptăm pe la Mrs.Sport!

P.S. Este momentul în care trebuie să fim mai uniți ca oricând și să oferim ajutorul celui de lângă noi. De la această premisă am plecat când am decis să începem video-reportaje/interviuri menite să fie pentru promovarea fraților mai mici din domeniul Horeca. Că vrem, că nu vrem, Horeca a fost unul dintre cele mai zguduite domenii din România. Că vorbim de săli de evenimente, hoteluri, baruri sau restaurante, toți cei din acest mare domeniu, devenit mic, au avut de suferit.

Așadar, haideți să ne ajutăm aproapele!

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS