Starea avansată de degradare a stadionului municipal din Câmpia Turzii este veche, administrația locală lovindu-se de un zid în vederea reabilitării lui din lipsa banilor de la bugetul local dar în special din pricina stării juridice a amplasamentului declarat “monument istoric”, însă la începutul anului 2020, municipalitatea din Câmpia Turzii a finalizat procedura juridică de achiziție a trei imobile de la societatea Industria Sârmei (ISCT) în contul datoriilor pe care operatorul economic le are față de oraș.
Stadionul „Mihai Adam” a fost intabulat în cartea funciară, cu drept de proprietate pentru municipiul Câmpia Turzii.
După ce administrația din Câmpia Turzii a reușit rezolvarea juridică a Stadionul „Mihai Adam”, au început demersurile la ministerele de la București, astfel, în august 2020 a fost introdusă pe lista sinteză a obiectivelor de investiţii (din cadrul subprogramului „Complexuri sportive” din Programul Naţional de construcţii de interes public sau social) „Reabilitare Stadion municipal „Mihai Adam”, str. Aurel Vlaicu, nr. 39, municipiul Câmpia Turzii”.
După introducerea pe pe lista sinteză a obiectivelor de investiţii (din cadrul subprogramului „Complexuri sportive” din Programul Naţional de construcţii de interes public sau social), primăria Câmpia Turzii a achiziionat în aceste zile Serviciile de elaborare DALI – Reabilitare stadion municipal „Mihai Adam„ din Municipiul Câmpia Turzii.
Arena de la Câmpia Turzii, azi Stadionul Municipal “Mihai Adam”, altădată mândria orașului, locul unde s-au desfăşurat peste 90 de ani de activitate sportivă, cu performanţe locale, cu performanţe judeţene, naţionale şi chiar internaţionale, declarat între timp monument istoric, datorită tribunei din lemn construită la începutul secolului XX, a cărei istorie este uimitoare, este astăzi într-o avansată stare de degradare.
După părăsirea echipei ISCT de către principalii finanțatori (patronii combinatului din Câmpia Turzii), a dispărut și interesul pentru Arena din Câmpia Turzii, care, ușor, ușor a devenit o paragină. Din nepăsarea și incompetența celor ce aveau sarcina de a o întreține, stadionul de la Câmpia Turzii a ajuns în 2021 într-o stare deplorabilă, stare care întruchipa întru totul starea societății românești, într-o perioadă în care posturile cheie de conducere erau ocupate pe un singur criteriu, nu cel al competenței, pregătirii și studiilor, ci exclusiv pe criterii politice. După cele găsite, nimeni nu a fost tras la răspundere, însă administrația din 2012 condusă de primarul Radu Hanga și viceprimarul Dorin Lojigan, au început un amplu proiect de revigorare a arenei de la Câmpia Turzii, o muncă grea, dar și cu rezultate. Vestiare refăcute în totalitate, gazon refăcut, tribunele reparate.
Totul părea că se îndreaptă pe o cale bună, în așteptarea performanțelor sportivilor ce aveau să revină pe arena de la Câmpia Turzii, însă o schimbare de putere politică la Câmpia Turzii, (ne aducem aminte înlăturarea lui Dorin Lojigan din funcția de viceprimar), a fost suficientă ca interesele unor grupuri de putere să schimbe din nou drumul bun pe care părea că se îndreaptă Arena din Câmpia Turzii.
Ca un blestem, starea deplorabilă a revenit, un blestem vechi care ne vine imediat în minte prin cuvintele: “nu suntem în stare să zugrăvim ce au construit înaintașii noștri”.
Am vizitat în 2018 stadionul din Câmpia Turzii, un gazon încă excelent, însă o tribună care stătea să cadă. Pentru starea tribunei de la Câmpia Turzii, Viorel Crișan, pe atunci președintele CSM Câmpia Turzii, nu a avut nimic de comentat.
Stadionul din Câmpia Turzii a mai purtat și numele de Mechel-ISCT, inițialele venind de la Industria Sârmei Câmpia Turzii, principala industrie din oraș, iar Mechel, proprietarul care a cumpărat combinatul.
Stadionul Mihai Adam și-a primit numele de la golgeterul ligii întâi născut în Câmpia Turzii. Acesta este un stadion multifuncțional, folosit mai mult la meciuri de fotbal. Are o capacitate de 2.700 de locuri.
Deschis în 1908, stadionul de la Câmpia Turzii a fost renovat ultima dată în 1960 când a fost adusă tribuna de lemn a stadionului orășenesc clujean la Câmpia Turzii.
Astfel după 61 de ani, stadionul municipal din Câmpia Turzii va fi complet renovat!