<
Actualitate

În Mihai Viteazul va avea loc un Târg de Științe pentru copii!

În Mihai Viteazul va avea loc un Târg de Științe pentru copii!

În Mihai Viteazul va avea loc un Târg de Științe pentru copii!

Prin proiectul „Târgul de Științe”, Asociația Civic Arieș va aduce sute de tineri mai aproape de știință și domeniile #STEM din Școala Gimnazială „Mihai Vodă”, cu sprijinul Fondului Științescu coordonat de Fundația Comunitară Cluj.

În strânsă colaborare cu Școala Gimnazială din comuna Mihai Viteazul, prin „Târgul de Științe” vom crea o punte de legătură între teoria academică și aplicațiile practice ale științelor.

Cum vom face asta mai exact?

Implicând un total de 300 de elevi în ateliere interactive prin care să realizeze experimente în sala de clasă. Aceste ateliere, vor fi ghidate de profesori bine pregătiți și vor aborda diverse teme din domeniul #STEM.

Colaborând cu 15 cadre didactice pe care dorim să le implicăm în derularea activităților de la clasă. Ne dorim să stimulăm interesul și pasiunea tinerilor din comunitate pentru domeniile STEM. Știm că această latură a disciplinelor școlare cu greu poate fi descrisă în manualele de la școală, iar proiectul are potențialul să vină în completarea curriculei, ca sprijin pentru cadrele didactice, care mai apoi să le trezească dragostea pentru învățare tinerilor.

Dezvoltând și distribuind 15 kit-uri educaționale către cadrele didactice implicate. Pentru a veni în sprijinirea cadrelor didactice, fiecare kit pe care îl  va dezvolta organizația va include un catalog cu 50 de experimente, împreună cu explicația acestora și materialele necesare pentru realizarea acestor experimente la clasă.

Iar la final, activitatea proiectului se va încheia cu Târgul de Științe „Mihai Vodă”, care va avea loc în curtea școlii și prin care ne propunem să prezentăm un total de 30 de experimente pregătite de elevi, sub îndrumarea profesorilor.

În tot acest proces de formare prin care vom trece tinerii din comuna Mihai Viteazul, vom pune accent pe dezvoltarea unor abilități practice după cum urmează:

 

  1. Curiozitatea și Imaginația – Vom concepe atelierele practice și experimentele în așa fel încât să le stârnim curiozitatea copiilor pentru a le alimenta creativitatea. Prin explorarea directă și interacțiunea cu fenomenele și procesele științifice, elevii vor tinde să își dezvolte un apetit natural pentru cunoaștere.
  2. Gândirea Critică și Capacitatea de a rezolva probleme – Abordarea bazată pe experimente va încuraja elevii să dezvolte gândirea critică și abilitatea de a analiza informații din diverse surse. În cadrul atelierelor, ei sunt provocați să evalueze datele, să compare rezultatele și să propună soluții la problemele întâlnite în experimente.
  3. Comunicare eficace – Scrisă și Orală – Prezentarea experimentelor în fața publicului din curtea școlii și comunicarea scrisă pe landing page-ul proiectului dezvoltă abilitățile de comunicare ale elevilor. Ei învață să își expună ideile și rezultatele în mod clar și persuasiv, ceea ce este esențial în procesul de învățare și în viața profesională ulterioară.
  4. Accesarea și Analizarea Informației – În procesul de pregătire pentru experimente, elevii vor fi încurajați să caute și să acceseze informații relevante și adevărate pentru activitățile lor. Aceștia își vor dezvolta abilitățile de a căuta și analiza surse de informații, promovând autonomia în învățare și capacitatea de a accesa resursele necesare pentru a-și susține experimentele științifice.

Totuși, de ce? Credem că odată trecuți prin tot acest proces, tinerii vor avea șansa să își dezvolte un set de competențe și abilități care să îi deosebească în viitor pe piața muncii față de alți adversari.

 

Prin acest proiect dorim să le oferim elevilor șansa de a explora și de a se pasiona de știință prin metode interactive și practice. Împreună, am putea inspira o nouă generație de inovatori, gata să facă față provocărilor viitorului și să contribuie la dezvoltarea comunității lor! Însă, pentru a reuși, avem nevoie de sprijinul întregii comunități.

Pentru cei interesați să descopere mai multe detalii sau chiar să contribuie la dezvoltarea acestor soluții inovatoare pentru comunitate, ne puteți contacta prin email la asociatia.civic@gmail.com sau puteți vizita site-ul nostru, www.civicaries.ro.

Școala Gimnazială „Mihai Vodă” oferă în condiţii optime asigurarea egalității de șanse în pregătirea elevilor pentru învăţământul liceal și profesional, însuşirea de către elevi a sistemului valorilor culturale, morale şi etice, pentru formarea lor ca buni cetățeni europeni, printr-o comunicare deschisă şi permanentă cu părinții și prin crearea unui climat motivaţional și a unor condiţii favorabile de muncă tuturor angajaților.

Asociația Civic Arieș, o organizație membră AMoS – Alianța pentru Mobilitate Socială, gata să formeze copiii în viitori voluntari pentru o lume mai bună.

Proiect finanțat prin Fondul Științescu coordonat în județul Cluj de Fundația Comunitară Cluj.

 

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Adaugă un comentariu

Comentariile trebuie să respecte regulile de utilizare.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Farmacia Dr.Max
Bitcoin Exchange Liga 1 Case Pariuri Online

Ziarul care te prinde

© Ziarul 21 Turda | Materialele de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al reprezentanţilor publicaţiei Ziarul 21.

  SUS